Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi 2019 Yılı 2. Hibe Çağrısı

Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi  2019 Yılı 2. Hibe Çağrısı

Bu çağrı ile gelir düzeyi düşük, küçük ve parçalı tarım alanlarında üretim yapan çiftçilerimizin desteklenerek gelir düzeylerinin artırılması ve yaşam kalitelerinin iyileştirilmesi hedeflenmektedir.

Proje bölgesinde yer alan çiftçilerimize verilecek hibelerle Çilek Bahçesi Kurulumu, Sebze Serası Kurulumu ve Güneş Enerjili Tarla İçi Damla Sulama Sistemleri kurdurulacaktır.

Hibe konuları:

1. Çilek Bahçesi Kurulumu: 1,2 ve 3 dekarlık alanlarda çilek bahçesi kurulması,

2. Sebze Serası Kurulumu: 250 m2, 500 m2 ve 1000 m2 olmak üzere sebze seralarının kurulması,

3. Güneş Enerjili Tarla İçi Damla Sulama Sistemi Kurulumu:  En az 5 dekar alanı sulayacak şekilde, Güneş Panelleri, Güneş Panelleri + Damla Sulama Sistemi,  Güneş Panelleri + Pompa, Güneş Panelleri + Pompa + Damla Sulama Sistemlerinin kurulması desteklenecektir

* Bu çağrı döneminde yukarıda belirtilen 3 yatırım konusundan sadece 1 tanesine başvuru yapılabilecektir.

Hibe Oranı:

• Bireysel başvurularda %70 oranında (KDV hariç) destekleme yapılacaktır.

• Çiftçi Grubu başvurularında %80 oranında (KDV hariç) destekleme yapılacaktır.

 

Başvuru Süresi: 25 Mart 2019 – 26 Nisan 2019 arasındadır. Son başvuru tarihi 26 Nisan 2019 günü saat 16:00’ya kadardır. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuru Yerleri: Başvurular Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne ve Başyayla, Ermenek, Sarıveliler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılacaktır. 

Hibelere Kimler Başvuru Yapabilir?

Başvuru sahipleri Karaman İlinin Merkez ilçe ve proje köyleri, Başyayla, Ermenek ve Sarıveliler ilçeleri ve bu ilçelere bağlı mahalle, köyler ve beldelerde en az 6 (altı) aydır ikamet ediyor olmalıdır(2019 ÇKS Kaydı aranacaktır.)

Hibe başvuruları bireysel olarak ve grup olarak yapılabilir. Uygulama bölgesinde, aynı ilçeye bağlı mahalle/köy/belde içerisinde veya ilçenin komşu mahalle/köy/beldelerinde yatırım yapacak kişiler en az 5 kişi olmak kaydıyla, bu hibe çağrısındaki konuyla ilgili birlikte hareket edeceklerine dair taahhütname imzalayarak, “Çiftçi Grubu” başvurusu yapabilirler.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

İl ve İlçe Müdürlüğüne gidilerek yatırım yapmak istenilen alanla (sebze serası kurulumu, çilek bahçesi kurulumu ve güneş enerjili tarla içi damla sulama sistemi kurulumu) ilgili olarak formlar doldurularak, proje için gereken belgeler temin edilerek başvuru yapılacaktır.

Başvuru dosyası en yakın İl/İlçe Müdürlüklerine şahsen teslim edilecek, internet veya posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. 

Başvuru formunda ve eklerindeki bilgilerden başvuru sahibinin sorumlu olup, başvuru dosyasında bulunan belge veya bilgilerin gerçeğe aykırı olduğunun tespit edilmesi halinde başvuru geçersiz sayılacaktır. 

Yukarıda belirtilen Hibe Uygulama Planlarını, Başvuru Formunu, Teknik ve İdari Şartnameleri ve bu belgelerin eklerini İl/İlçe Müdürlüklerimizden alabilir ve Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün (http://karaman.tarimorman.gov.tr) web sitesinden indirilebilir.   

Ayrıntılı bilgi ve irtibat için:

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İl Proje Yönetim Birimi: 

(338) 213 16 53 (dahili 223), 

Çiftçi Destek Ekipleri: 

(338) 213 16 53 (dahili 219-220-216)

Başyayla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü       

(338) 351 61 50

Ermenek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü       

(338) 716 26 00

Sarıveliler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü     

(338) 441 22 87

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 01.04.2019

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık