Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Grup Rehberliği Etkinlik Hazırlama Çalıştayı İlimizde Gerçekleştirildi

Grup Rehberliği Etkinlik Hazırlama Çalıştayı İlimizde Gerçekleştirildi

Çalıştayın açılış programına Karaman Valisi Sayın Fahri Meral, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Serdar Fındık, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kenan Ateş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Türkmen Hacıhaliloğlu ve rehberlik öğretmenleri katıldı.
Çalıştayın içeriği ve aşamalarıyla ilgili yapılan bilgilendirmenin ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu “Rehber olmak bir peygamberlik vasfıdır. Sizler işinizi severek gerçekleştirdiğiniz ölçüde başarılı olacak, sevginin sıcaklığını hissettirdiğiniz ölçüde rehberlik ettiğiniz çocuklarımızda karşılık bulacaksınız. Belki bir sözünüzle belki küçük bir dokunuşla bile hayat boyu zihinlerinde yer edebileceksiniz. Bu yüzden iyiye, doğruya, daha güzele ulaşmak için okul yöneticilerimiz kadar sizler de güzel işlerde öncü olacaksınız.” dedi.
Öğrencilerin eğitim sürecinden yetenek ve özelliklerine göre en üst düzeyde yararlanmalarını ve gizli kalmış yeteneklerini en uygun şekilde kullanmalarını ve geliştirmelerini sağlayacak etkinliklerle, kendilerini gerçekleştirmelerine yönelik rehberlik etkinlikleri hazırlamak amacıyla bir araya gelindiğini ifade eden İl Müdürü Kuntoğlu, sevgiyle yapılan işten elde edilecek sonucun en kıymetli başarı olduğunu söyledi. 
Konuşmasının sonunda çalıştayın planlanması ve gerçekleştirilmesinde görev alan yönetici ve öğretmenlere teşekkür eden Kuntoğlu başarılar dileklerinde bulunarak çalıştay sonucunun hayırlı olmasını temenni etti.
Açılışın ardından 3 gün süren grup çalışmalarına geçildi. Akran zorbalığından, teknoloji kullanımına, bireysel farklılıklardan meslek seçimi gibi 9 konu başlığında öğrenci, veli ve öğretmenlere yönelik etkinliklerle ilgili örnek uygulamalar yapıldı. Değerlendirmeler sonucunda uygulanmasına karar verilen grup rehberliği etkinlik örnekleri, okullarımızda uygulanacak etkinlikler için kaynak niteliğini taşıyacak, aynı zamanda çalıştay sonucunda ortaya çıkarılan kılavuz kitap bu alanda Bakanlık dışında iller ölçeğinde yapılmış ilkler arasında yer alacak.
Çalıştayın son gününde değerlendirme oturumu düzenlenerek yapılan etkinlikler ve sonraki aşamalar hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık