Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

19 Mart 2024, Salı

Son dakika Karaman haberleri

İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Dal'dan Çin Zulmüne Tepki

İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Dal'dan Çin Zulmüne Tepki

Saadet Partisi Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Dal yaptığı açıklamada;

Adaletin herkese lazım olduğunu ve vazgeçilmez insan haklarının başında geldiğini hatırlatan İbrahim Dal, “Aralık ayı denildiği zaman akıllara “İnsan Hakları” gelmektedir ve insan hakları denildiğinde de yine akıllara; genelde dünyamızın ve özelde ülkemizin ihtiyaç duyduğu en hayati kavram olan ”Adalet” gelmektedir. Binlerce yılın bilgeliği bize şunu öğretti ki; adalet devletin temeli ve özüdür. Adaletten ve hukuktan saptığımız ölçüde kendimizi bir belirsizliğe ve karanlığa mahkûm ediyoruz. Yetmiş yıldır Çin kontrolü altında bulunan ve Türkiye’nin iki buçuk katı büyüklükte yüzölçümüne sahip olan Doğu Türkistan’da da Müslümanların durumu içler acısıdır. Yeryüzünde huzur ve barış isteniyorsa, tüm mazlumların ve tüm mazlum coğrafyaların kurtuluşu isteniyorsa, mutlaka ama mutlaka tüm İslam ülkeleri, adaletsizliği ve ikiyüzlülüğü kanıtlanmış olan ABD, İngiltere, Avrupa Birliği ve İsrail güdümünden uzak politikalar üretmek zorundadır. ABD ile stratejik ortaklık hiçbir İslam ülkesine fayda getirmez. Dünyanın herhangi bir yerinde bir insanın haksızlığa uğramasını istemiyorsak bunu ancak D-8’in canlandırılması ile D-60’ın ve D-160’ın kurulması ile başarabiliriz.” dedi.
İbrahim Dal, Doğu Türkistan'da büyük bir trajedinin yaşandığını, 40 milyondan fazla Müslümanın yaşadığı Doğu Türkistan'da milyonlarca Müslümanın toplama kamplarında çeşitli işkencelere tabi tutulduğunu vurgulayarak; "Zalim Çin yönetiminin "Kardeş Aile Programı " adı altında her aileye bir Çinli erkek bulundurma zorunluluğu ile ailelerin namusu çiğnenmekte en temel hakları olan seyahat etme özgürlüğü ellerinden alınmaktadır. Adeta kardeşlerimiz kendi vatanlarında açık ceza evlerinde tutulmaktadır. Sokaklarda Çinli askerler elleri tetikte etrafa dehşet saçmaktadır. Çin Halk Cumhuriyeti Anayasası'nın 36. maddesindeki 'Her Çin vatandaşı dinî inanç ve hürriyete sahiptir. Devlet normal vatandaşların dini faaliyetlerini korur' şartına rağmen, Çin idaresi tarafından Uygur Türklerinin İslam dinini öğrenme ve ibadet haklarına zorbalıkla kısıtlamalar getirilmiştir. Uygur gençleri arasında dinsizliğin yaygınlaştırılması için özel gayretler sarf edilmektedir. Kâğıt üzerinde devlet güvencesi altında olan din ve ibadet hürriyeti, iş icraata gelince yöneticiler tarafından engellenmektedir. Ailelerin çocuklara dinî eğitim vermeleri yasaktır. Hac ibadetine kısıtlamalar getirilmiştir. Hacca giden devlet memurlarının işine son verilmektedir. Okullara 200 metreden yakın olan camiler, Kur’an kursları, medreseler kapatılarak dinî kitaplar yakılmıştır. Âlimler ve Uygur aydınları tutuklanarak öldürülmektedir. Biz Saadet Partisi Karaman İl Gençlik Kolları olarak bu insanlık dışı uygulamaları lanetliyor, tüm Karaman halkını Çin mallarını boykot etmeye davet ediyoruz. Zalim Çin yönetimine karşı mücadele gösterenleri terörist kabul eden hükümetimizi bir an önce bu yanlıştan dönmeye, zalim Çin yönetimine karşı net bir tavır sergilemeye çağırıyoruz. Rahmetli Necmettin Erbakan hocamızın ‘Zulüm ebedi olamaz, kötülük mutlaka hüsrana uğrayacaktır. Zafer inananlarındır ve zafer yakındır.’ Sözlerini, bugün bu zulme sessiz kalanlara hatırlatmak istiyoruz.” diyerek açıklamasını tamamladı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık