Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

28 Nisan 2024, Pazar

Son dakika Karaman haberleri

İl Özel İdaresi Destekli Aspir Tohumu

İl Özel İdaresi Destekli Aspir Tohumu

 Konu hakkında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yapılan açıklamada: Ülkemiz yağ açığını kapatmak ve kuraklığın fazla hissedildiği ilimizde kurak alanlarda yetiştirilebilecek alternatif bir  ürün olan aspirin ekim alanlarının arttırılması amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı arasında  "Biyoyakıt Üretimiyle  İlgili İşbirliği Protokolü" imzalanmıştır. Bu kapsamda ülkemizde nadasa bırakılan 5 milyon hektar alanda yağ bitkisi yetiştirilmesi Bakanlığımızca teşvik edilecektir. Nadas yapılan bölgelerde aspir bitkisi ekilerek, hem bu alanlar değerlendirmiş, hem de ithal edilen (1,4 milyon ton) yağ açığının kapatılmasına katkı sağlanmış olacaktır. 

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet ÖZTİRYAKİ Aspir bitkisine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca en yüksek düzeyde destek verdiğini belirterek “Bakanlığımız bu bitkiye 2013 yılında tarımsal destekler içerisinde 45 Kuruş/kg ile en yüksek desteklemeyi vermiştir. Biz aspir üretimini ne kadar arttırırsak, yağ açığımız da o denli azalacaktır. Bu bağlamda % 50’si İl Özel İdaresi destekli , % 50’si  çiftçi destekli olmak üzere 23 üreticimize 4.150  kg aspir tohumu dağıtıyoruz. 2.5-3 m derinliğe kadar inen kök sistemi ile kuraklığa dayanıklı bir bitki olan aspirin 1.038 dekar nadasa bırakılan tarım  alanına ekimini yaptırarak atıl durumdaki arazilerimizi değerlendirmiş olacağız” dedi. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık