Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

26 Nisan 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

JANDARMA 174 YAŞINDA

JANDARMA 174 YAŞINDA

 Jandarma teşkilatının 174. kuruluş yıldönümü törenlerle kutlandı. Piri Reis Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende Vali Murat Koca , Alay Komutanı Jandarma Albay Selçuk Boz, Cumhuriyet Başsavcısı M. Kemal Çokdinç, İl Emniyet Müdürü Lütfi Sönmez, Emniyet Personeli, Jandarma Teşkilatı, Daire Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende Açılış Konuşması yapan Jandarma Albay Selçuk BOZ “Bugün Jandarma Teşkilatımızın 174. Kuruluş yıldönümünü kutlamanın heyecanı içerisindeyiz. Bu mutlu günümüzde bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize şükranlarımızı sunuyoruz. Yurdun en ücra köşesine kadar yayılmış ülke yüzölçümünün yüzde doksanından sorumlu nüfusunun ise yaklaşın yüzde kırk dördünün emniyet ve asayişini sağlayan Türkiye Cumhuriyet’i Jandarması’nın geçmişi tarihi derinliklerine kadar dayanmaktadır. Jandarma üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplin, etkili ve gerçekçi eğitimi yüksek moral gücü ile kutsal vatan toprakları üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü ve teminatıdır. Jandarma devletimizin bekası için kendisine kanunlarla verilen vazifeyi Ulu Önder Atatürk’ün “ Yurtta Sulh, Cihanda Sulh ilkesi ” doğrultusunda yalnız ülke sınırları içerisinde değil gerektiğinde ülke dışında da yerine getirmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ayrılmaz bir parçası olan Jandarma Genel Komutanlığı’nın birinci öncelikli görevi devletin diğer kollu kuvvetleriyle birlikte emniyet ve asayişini sağlayarak terörle mücadeleyi sürdürmektir. Halkın huzur ve güvenliği amacıyla taşıdığımız kutsal meşalenin asla sönmeyeceğine inancımız ve güvenimiz tamdır. Bugüne kadar Çanakkale’de, İstiklal Savaşı’nda, Kıbrıs Barış Harekâtı’nda ve Güney Doğu’daki terör mücadelesinde gösterilen başarılar gelecekteki başarılarında işareti olacaktır. Kutsal görevimizin ifasında Ulu Önder Atatürk’ün ilke ve inkılâplarını meşalemiz halkımızın güven ve desteği dayanağımız olacaktır. Jandarma insan merkezli çağdaş yönetim ve görev anlayışıyla ulusal ve uluslar arası alanda en saygın, en güvenilir, en mükemmel hizmet üreten örnek kollu kuvveti olma vizyonunu gücünü milletinden cesaret ve maharetini milli hasretlerinden alarak Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki mümtaz yerini koruyarak Atatürkçü düşünce sistemini özümsemiş şekilde çok iyiden mükemmele hizmet ağı yarışını sürdürecek dosta güven düşmana ve suçlulara korku vermeye devan edecektir. Aziz vatanımızın bütünlüğü yüce milletimizin birlik ve beraberliğiyle emniyet ve asayişin sağlanması uğrunda Şehit düşmüş silah arkadaşlarımızı rahmet ve saygı ile anar,  üstün fedakârlık ve büyük bir azim ile görev yapan tüm jandarma mensuplarına başarılar, teşkilatımızın emekli personellerine sağlık ve mutluluklar diler saygılar sunarım”dedi.

Ardından Kürsüye Çıkan Vali Murat Koca “ Değerli arkadaşlarım hanımefendiler beyefendiler bugün Jandarma teşkilatımızın 174. Kuruluş yıldönümünü kutlamak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Jandarmamız bugüne kadar gösterdiği fedakârlıklarla bu ülkeye ve bu aziz milletimize karşı besledikleri muhabbeti defalarca kanıtlamıştır. Jandarma teşkilatı bilgi çağının teknolojisini kullanan nitelikli personeli ve yüksek teknolojiye sahip donanımı ile çağın ve görevin gerekleri doğrultusunda kendini sürekli yenileyerek millete hizmet konusunda kendini kanıtlamıştır. Yurdumuzun her köşesinde halka iç içe olarak büyük bir özveri ve heyecan ile görev yapan ve bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin halka açılan penceresi konumunda olan Jandarma Teşkilatının ulaştığı Bugünkü onurlu seviyede emek, gayret ve alın teri bulunan değerli komutanları ve mensupları milletin kalbindeki yerini almıştır. İl Merkezimizden en ücra köyümüze kadar her noktada vatandaşlarımızın güvenliğini sağlayan huzurun tesis eden Jandarma Teşkilatımıza aziz milleti her daim minnettardır. Geçmişte olduğu gibi şimdide hiçbir zorluktan kaçınmayan özveri ile asayişin temini rolünde görev yapan Jandarma Teşkilatının 174. Yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyor ülkesi uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor halen görevin başında olan tüm personellerimize ve ailelerine mutluluk ve başarılar diliyorum”dedi.



Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık