Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

19 Mart 2024, Salı

Son dakika Karaman haberleri

Kaplumbağa Yavrusunu Görevlilere Teslim Etti

Kaplumbağa Yavrusunu Görevlilere Teslim Etti

Ermenek ilçesinde yaşayan ve galericilik işiyle uğraşan Ali Demir (43), sabah erken saatlerde köpekleri ile birlikte yürüyüşe çıktı. Demir, yürüyüş yaparken yolda ceviz büyüklüğündeki kaplumbağa yavrusunu fark etti. Daha sonra Demir, yavru kaplumbağanın araçların altında kalarak ezilmemesi için alarak iş yerine götürdü. Burada internetten kaplumbağalar hakkında araştırma yapan Demir, yavru kaplumbağaya su ve yiyecek verdikten sonra haber verdiği Ermenek Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü görevlilerine teslim etti.


Ali Demir, "Köpeklerimle yürüyüş yaparken küçük bir kaplumbağa buldum. Daha sonra yaşadığını fark ettim. Sonrasında ofisimize getirdik, ona su içirdik. Su içirdikten sonra biraz kaplumbağa hakkında araştırma yaptık. Yaptığımız araştırmalar neticesinde kaplumbağalar yumurtladıktan sonra orayı terk ediyorlarmış ve küçük yavrularında birçoğu hayatta kalamıyormuş diye bilgi edindik. Bilgi edindikten sonrada tabi ki bu konuyla alakalı hemen Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne başvurduk. Başvurduktan sonra da oradan bir yetkilinin gelip kaplumbağamızı alacağını ve daha sonrada doğaya bırakacağını öğrendik. Hadis açık ve net söylüyor ‘yeryüzündekilere merhamet ediniz ki gökyüzündekiler de size merhamet etsin' diye. Biz de bu doğrultuda elimizden geleni yaptık gördüğünüz gibi hareket halinde birazdan bırakacağız" dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık