Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

04 Mayıs 2024, Cumartesi

Son dakika Karaman haberleri

Karaman Ak Parti il ve İlçe Başkanlarının Mesajı

Karaman Ak Parti il ve İlçe Başkanlarının Mesajı

 Ak Parti il Başkanı kerim Dereli yaptığı açıklama’da:

Milletleri millet yapan en önemli değerler birlik, beraberlik, dil, inanç, vatan, namus, şeref, bayrak, ideal, tarih gibi insani hasletlerdir. Büyük devlet ve millet olmanın göstergelerinden biri de tarihte yaşanan olayları ve insanları hayırla yad etmektir. Tarih sadece mazi değil, aynı zamanda yaşanılan bir süreçtir.  "Millet olarak her yönden kendimizi ilerletme yolunda azmettiğimiz birlik ve kardeşliğimizi pekiştirmeye çabaladığımız bu süreçte İstiklal Marşı ve Mehmet Akif'i anmak ve anlamak önemli bir imkan olarak görülmelidir"

"Devlet olma yolunda ilerlediğimiz günlerde, milli marş ihtiyacı ortaya çıktığında devletin ileri gelenleri bunu ancak Akif'in yazabileceğine inanmışlardı. Çünkü o kalemiyle yazmaktan ziyade, gönlüyle, kalbiyle yazan bir şairdir. Şair olmanın çok çok ötesinde bir mütefekkir, bir münevver, bir gönül insanıdır"


12 Mart 1921 tarihinde TBMM'de oy çokluğuyla büyük coşku ve alkışlar içinde defalarca okunarak kabul edilen İstiklal Marşı'nın tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak Kurtuluş Savaşı'nı kazandığının belgesidir. "Kurtuluş Savaşı'nı ve o günkü ıstırapları bize iyi anlatan, halkın yüreğini dirilten, inanç ve azim veren tarihi bir belge niteliğindedir"

"Mehmet Akif Ersoy'un işgale karşı çıktığı kadar yoksulluğa karşı da durduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, 'Asım, bu toprakların, bu geniş coğrafyanın adeta vicdanıdır. Kahramanlığı övdüğü kadar geri kalmışlığı yermiştir. Bilimi yücelttiği kadar hikmeti de yüceltmiş, insan merkezli bir medeniyeti övmüştür. Akif, Çanakkale dediği kadar İstanbul, Ankara, İzmir; Kurtuluş Savaşı dediği kadar Filistin, Medine, Kahire demiştir. Pakistan'ı, Bangladeş'i, Kosova'yı, Arnavutluk'u, Makedonya'yı ve Bosna'yı dilinden düşürmemiştir' der. Bu anlamlı günün birlik ve kardeşliğimizi kuvvetlendirmeye, ülkemizi ilerletme ve aydınlatma yolunda daha çok mesafe katedilmesine, milletimizin tüm dünya insanlarına örnek ve ülkemizin lider ülke olarak 2023'e en iyi şekilde hazırlanmasına vesile olması dileğiyle...

 Ak Parti ilçe Başkanı Celalettin Güngörer yaptığı açıklama’da:

Türk milletinin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı'nın, TBMM'de milli marş olarak kabul edilmesinin yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.

Milli marşlar milletlerin birliğini sağlayan ve yaşatan en temel değerlerdir.

"İstiklal Marşı, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, Türk milletini ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturan, eşsiz bir eserdir. Bu eşsiz eserin her bir kelimesi, her bir mısrası bizlere anlamlı ve önemli mesajlar vermektedir" bu mesajları en ince ayrıntılarıyla kavrayan ve bu doğrultuda yaşayan bir nesil ülkeyi her alanda dünyada lider bir ülke olma yolunda ilerletecektir.

"İstiklal Marşı, Mehmet Akif'in kaleminden milletimizin birlik ve beraberliği ile başaramayacağı hiçbir engelin olmadığının en güzel ifadesi olarak çıkmıştır. Bugün de millet olarak aynı ruhla ülkemizi dünyanın en güçlü devletleri arasına sokma yolunda azim ve kararlılıkla ilerliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, topyekun bir milletin hislerine tercüman olan İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 92. yıl dönümünü kutluyor, tüm istiklal şehitlerimizi, gazilerimizi ve merhum milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyorum."


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık