Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

25 Nisan 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

Karaman Balı Çok Çiçekli Bal Kategorisinde Üçüncü Oldu

Karaman Balı Çok Çiçekli Bal Kategorisinde Üçüncü Oldu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresine Karaman İlinden İl Müdürlüğümüz ve Karaman İli Arı Yetiştiricileri Birliğince katılım sağlanmıştır. 
Türkiye arıcılık konusunda dünyanın en önemli ülkeleri arasındadır. Ülkemizde çam balı başta olmak üzere çiçek baları, kestane, geven, kekik, ayçiçeği, narenciye ve püren balı gibi mono flöral balların üretimi de yaygındır. Dünya çam balının yüzde 92’si ülkemizde üretilmektedir ve bunun yaklaşık yüzde 80’i Muğla’da üretilmektedir. 
15-19 Ekim 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen kongreye 24 ülkeden 2 bin 550 kişi katıldı. Arıcılar ve arıcılık sektörün tüm temsilcilerinin katıldığı kongrede 260 bildiri verilmiş olup, İlimizden Arıcılık Teknikeri Hasip TURAN’ın “Arıcılık Eğitimleri” konusundaki posterinin de yer aldığı 128 poster ve eğitimin sunumu yapıldı.
Kongrede: "Apiterapiden arı sağlığına, arı yetiştiriciliğinden arı hastalıklarına ve çevreye kadar çeşitli bildiriler sunuldu. Ayrıca bal fiyatları, arı ölümleri ve çevresel etkileri, yaşanan küresel iklim değişikliği nedeniyle karşılaşılabilecek arı ölümleri konuşularak, münazara edildi.
 Tarım ve Orman Bakanlığımızca arıcılığın geliştirilmesi için "Bal Ormanı" projesini başlatılmış olup, bu kapsamda hazırlanan 2010 ile 2023 yılları eylem planı çerçevesinde 720 bal ormanı kurulması ve bu bal ormanlarının arıcıların hizmetine sunulması planlanmıştır. 
Kongrede; dünyada üretilen Çam balının en önemli üreticisi olan ülkemizin çam balını dünya markası olması için Coğrafi İşaret alındığı ifade edildi. Kongre etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışma kategorilerinden Çok Çiçekli (Polifloral) Bal Kategorisi Yarışmasında ilimiz balı üçüncülük ödülü almıştır.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık