Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

03 Mayıs 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

“KARAMAN DAĞITIM MERKEZİ OLACAK”

“KARAMAN DAĞITIM MERKEZİ OLACAK”

 Müsteşar Soluk:”Karaman Karayolunda ve Demiryollarında Dağıtım merkezi olacak”

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, Bakanlık olarak Karaman’a büyük önem verdiklerini ve karayolları ve demiryolları yatırımlarının 2 milyar lirayı bulduğunu, Karaman’ın dağıtımın merkezi olacağını söyledi.

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, Konya Karayolları Bölge Müdürü Mahmut Yıldız, Mersin Karayolları Bölge Müdürü Yakup Dost, Bakanlık yetkilileri ile birlikte Karaman’a geldi. Vali Murat Koca, Ak Parti Karaman Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan, Ak Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu , yatırımcı daire müdürleri ile birlikte basının karşısına çıkarak, Karaman’a yapılan, yapılmakta olan ve projelendirilen yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk,Karaman’daki proje ve yatırım sayılarının hızla artacağını belirterek:”Geldiğimizde Plan Bütçe Komisyon Başkanımız Lütfi Elvan’ın talepleri oldu, bende bunları Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’a ilettim.Bakanımız aynen şu mesaji verdi:”Lütfi Bey istiyorsa kabülümüzdür dedi.” Bundan sonra söylenecek bir şey kalmadı.”

KARAMAN-EREĞLİ DUBLE YOL

Müsteşar Soluk, Karaman’da 653 kilometrelik bir yol olduğunu bunun 245 kilometrelik bölümünün devlet yolu,408 kilometresini ise il yolu olduğunu hatırlatarak:”Karaman-Ereğli yolununun tamamını  duble yol yapacağız,Burası çok önemli.Konya-Karaman tren yolunun ihalesi tamamlandı. 19 Şubat’da ise 107 kilometrelik yapım ihalesi gerçekleştireceğiz.Mevcut tren yolunu onaracağız, çift hat olacak, hem yolcu, hem yük.Karaman’ı dağıtım merkezi olarak görüyoruz.Karaman, Mersin’e inecek,buradan Güneydoğuya ulaşacak. Bu tren yolu Habur’a kadar gidecek. Karayollarında ise Karaman-Ereğli arası duble yol tamamlanınca, Karaman’ın Çorum’a, Samsun’a Karadeniz’e ulaşması çok daha kolay olacak.”

YATIRIMLAR 2 MİLYARI BULUYOR

Müsteşar Habip Soluk:”Karaman’aşu ana kadar yapılan yatırımlar 1.1  milyar civarında. Bunlarıda ilave ettiğimiz anda bu rakam 2 milyarı geçecek ki, bu hiçbir ile nasip olmayan bir yatırımdır.”

GÖKTEPE-DAREN-GAZİPAŞA YOLU

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, bu yıl içerisinde Göktepe’den Alanya’ya bir yol daha açılacağını kaydederek:”Göktepe-Daren-Gazipaşa yolunu bu yıl içerisinde yapımına başlayacağız. Gazipaşa açılan havaalanı ile Göktepe’den buraya açılacak olan yolun önemi artıyor. Ermenek-/Alanya arasındaki çalışmalar devam ediyor. Kuş yuvasıda hizmete girerse, Karaman iki ayrı yoldan Akdeniz’e bağlanmış olacak.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık