Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

20 Nisan 2024, Cumartesi

Son dakika Karaman haberleri

Karaman Devlet Hastanesinde ilk Omuz Artroskopisi gerçekleşti

Karaman Devlet Hastanesinde ilk Omuz Artroskopisi gerçekleşti

“Omuz bölgemiz dört farklı eklemden oluşan vücudumuzun en hareketli bölgesidir. Bu geniş hareket kapasitesi ile doğru orantılı olarak yaralanmaya oldukça uygun bir konumdadır. Omuzda oluşacak problemler, omuzu başın üzerine kaldırma durumunda ya da kazalar sonucunda oluşabilir ve sık tekrarlayabilir. Ancak omuz artroskopi sayesinde bu problemleri aşmak artık hiç de zor değildir.
Omuzun çoğu problemi artroskopik olarak tedavi edilebilir. Artroskopi (küçük bir cilt kesisiyle yapılan cerrahi bir teknik) doktorunuzun bir kamera sistemi sayesinde ekleminizin içini görmesini sağlayan cerrahi bir yöntemdir. Her türlü eklem probleminin nedenini göstermede kullanılır. Artroskopik olarak tedavi edilebilen omuz hastalıklarının başlıcaları; Omuz Sıkışma Sendromu, Omuz Kas Yırtıkları, Tekrarlayan Omuz Çıkıkları, Omuzun Kalsifik Tendinitidir.
Artroskopi sonrası iyileşme süreci açık ameliyata oranla daha rahat geçmekte ve çok daha az zaman almaktadır. Bunun sonucunda en kısa zamanda eski yaşamınıza kaldığınız yerden devam edeceksiniz.”dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık