Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

02 Mayıs 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

KARAMAN DOĞA TURİZMİ MASTER PLANI ÇALIŞTAYI YAPILDI

KARAMAN DOĞA TURİZMİ MASTER PLANI ÇALIŞTAYI YAPILDI

 Bir otelde gerçekleşen toplantıya Karaman Valisi Murat Koca, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu, ilçe kaymakamları ve belde belediye başkanları ile davetliler katıldı.

Toplantıda konuşan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu, tüm illerde yapılan Master Planı çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Doğa turizminin dünyada daha hızlı bir artış içinde olduğunu ifade eden Akıncıoğlu, "Son yapılan araştırmalarda çevre eğitim ve eğlence turizminin dünyada her yıl yüzde 15 oranında gelişmekte olduğu gözlemlenmiş. Deniz, kum ve güneş olarak bilinen üçlemenin ise her yıl yüzde 1-2 oranında artış gözleniyor. 10 sene önce dünya turizm pastası 1 trilyon dolar iken günümüzde 2 trilyon doları geçtiği belirtiliyor. Doğa turizmi diye tanımlanan bu turizmin dünyada daha hızlı bir artış içinde olduğu tespit edilmiş. Dünyadaki ülkeler turizm pastasından pay almak için hesap yapıyorlar. Türkiye'nin değerini bilerek onu korumak ve kullanmak dengesi içerisinde özellikle yörede yaşayan insanlarımızın gelirlerini yükseltecek çalışmayla bu turizm tetiklemesini yapma ihtiyacını görüyoruz" dedi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Karaman Şube Müdürü Nazmi Kaplan ise Karaman ilinin doğa turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade ederek, Karaman Doğa Turizmi Master Planı hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Vali Murat Koca’da yaptığı konuşmada, “İlimizin turizm potansiyeline büyük ivme kazandıracak olan bu planın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Proje ekibinde bulunan arkadaşlarımız kendi alanlarındaki çalışmalarıyla bu planı ortaya çıkardılar. Hazırlanan plana farklı alanlarda katkı sağlayabilecek kişiler, http://karaman.ormansu.gov.tr internet adresindeki Karaman ili Doğa Turizmi Master Planı'na erişerek öneride bulunabilirler. Karaman ili Doğa Turizmi Master Planının ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık