Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Karaman İl Müftüsü Ketenci'nin Kurban Bayramı Mesajı

Karaman İl Müftüsü Ketenci'nin Kurban Bayramı Mesajı

لَنْ يَنَالَ اللّٰهَ لُحُومُهَا وَلَا دِمَٓاؤُ۬هَا وَلٰكِنْ يَنَالُهُ التَّقْوٰى مِنْكُمْۜ كَذٰلِكَ سَخَّرَهَا لَكُمْ لِتُكَبِّرُوا اللّٰهَ عَلٰى مَا هَدٰيكُمْۜ وَبَشِّرِ الْمُحْسِن۪ينَ

“Onların etleri ve kanları asla Allah'a ulaşmaz. Fakat ona sizin takvanız (Allah'a karşı gelmekten sakınmanız) ulaşır. Böylece onları sizin hizmetinize verdi ki, size doğru yolu gösterdiğinden dolayı Allah'ı büyük tanıyasınız. İyilik edenleri müjdele.”(Hac Suresi 37. Ayet)
Bizleri bu bayram günlerine ulaştıran, kalplerimizi kaynaştıran, birlik ve beraberlik duygularıyla kardeşliğimizi pekiştiren Yüce Rabbimize sonsuz hamd ve şükürler olsun.
31.07.2020 Cuma günü idrak edeceğimiz kurban bayramımız mübarek olsun.
Rabbimizin dost edindiği İbrahim aleyhisselâma, Allah için teslimiyet göstererek kurban olmaya razı olan İsmail aleyhisselâma ve alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi ve selleme sonsuz salât ve selâm olsun.
Bayramlar kardeşliğin tezahür ettiği önemli zamanlardır. Her yıl gelip geçen sıradan bir tatil günü değil, insanî ve İslami güzelliklerin yaşandığı, birlik, beraberlik, sevgi ve saygının en güzel örneklerinin sergilendiği, toplumun bütün kesimlerinin birbiriyle kaynaştığı paylaşma ve dayanışma günleridir. Bu yıl kurban bayramımızı salgın hastalık sebebiyle zorunlu olarak, başta sosyal mesafe olmak üzere covid-19 için alınan tedbirlere riayet ederek idrak edeceğiz. Fiziken bir arada olmasak da gönül birliği ile bayramı idrak edip huzura ve kurbiyyete kavuşmaya çalışacağız.
Türkiye Diyanet Vakfımız rehberliğinde yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirilen vekaletle kurban organizasyonu; akrabalarımızı, komşumuzu unutmama; fakirleri, yetimleri, ülkemize sığınmış muhacirleri ihmal etmeme, tarihin milletimize yüklediği sorumluluk  gereği dünyanın en ücra köşelerinde her sene bizi bekleyen fakir, yetim, mağdur, mazlum, darlık, yokluk ve kıtlık içinde yaşayan, muhtaç kalmış insanlara milletimizin iyilik, merhamet ve hayır elini taşımaktır. 
Diyanet İşleri Başkanlığımız, Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte yılların verdiği tecrübeyle milletin emanetine sahip çıkıyor ve Afrika’dan Asya’ya, Uzakdoğu’dan Güney Amerika’ya, adını dahi duymadığımız birçok yoksul ülkeye, belki hiç görmediğimiz, hatta tanımadığımız aç, biçare ve muhtaç kardeşlerimize Kurban vekâletlerinizi ulaştırıyor ve kurbanlar kesiliyor.  “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş…” sloganıyla başlatılan bu kampanya ile kesilen kurbanlar yurtiçinde ihtiyaç sahiplerine, sığınmacılara, Kur'an kurslarına ve öğrenci yurtlarına dağıtılırken, yurt dışında ise açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu mazlum kardeşlerimize dağıtılmaktadır. 
Karamanımız geçen yıllarda bu organizasyona çok büyük destekte bulunmuştur. Bu yıl da aynı desteği artırarak devam ettireceğine gönülden inanıyorum.
Kurbanlarını Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla kestirmek isteyen kardeşlerimiz 31 Temmuz'a kadar il ve ilçe müftülüklerine, cami görevlilerimize müracaat edip, ücretlerini vermek suretiyle kestirecekleri kurbanlarının vekaletlerini Türkiye Diyanet Vakfına verebilirler.
Kurban Bayramı ve bu yıl geniş katılımla ifa edilemeyecek olan hac mevsiminin hüznü ile yüreklerimizin en ağır yükü olan dargınlıkları, küskünlükleri, düşmanlıkları, kin ve öfkeyi bir tarafa bırakarak af ve bağışlama yolunu tercih edelim. Gönlümüzü herkese açalım, barışalım, barıştıralım, gönülden bayramlaşalım.
Varlık sebebimiz olan anne-babalarımızı ve aile büyüklerimizi ihmal etmeyelim. Ahirete irtihal edenleri rahmetle yâd edelim, onlara hayır duada bulunalım. Anne ve babalarımızın rızalarını kazanmaya çalışalım. Hayatın çilesini birlikte omuzladığımız eşlerimizi mutlu etmenin yollarını arayalım. Evlerin canlı bayramları olan çocuklarımızı ihmal etmeyelim.
Arefe günü sabah namazının farzından sonra başlayarak bayramın 4. günü ikindi namazına kadar (ikindi namazı dahil) farz namazlardan sonra getirilmesi gereken teşrik tekbirlerini de unutmayalım.
Teşrik Tekbiri:

 

َللّهُ اَكْبَرُ اَللّهُ اَكْبَر لَااِلٰهَ اِلاَّ اللّٰهُ وَاللّٰهُ اَكْبَرُ اَللّهُ اَكْبرُ وَلِلّٰهِ الْحَمْدُ

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık