Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

28 Nisan 2024, Pazar

Son dakika Karaman haberleri

Karaman İl Müftüsü Nuri DEĞİRMENCİ Üç Aylar ve Regaib Kandili Mesajı

 Karaman İl Müftüsü Nuri DEĞİRMENCİ Üç Aylar ve Regaib Kandili Mesajı

 Üç aylar, Allahın rahmetini sergilediği, kullarını bağışladığı, ecir ve sevaplarını artırdığı, cehenneminden azad edip, cennetine koymayı arzuladığı en kıymetli zaman dilimleridir.
 
Kulluğun yoğun olarak yaşandığı bir mevsim olan üç aylar, aynı zamanda müminler için manevi bir eğitim dönemidir. Recep ve Şaban, Ramazan ayına hazırlanma sürecidir. Allah Rasulü ‘Allah’ım Recep ve Şaban’ı bize Mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır’ dualarıyla Ramazan ayını karşılamıştır.
 
Allah’ın lütuf ve ikramı olan bu aylarda öyle geceler vardır ki Rabbimiz bu gecelerde kullarına tövbe kapılarını ardına kadar açar, onların üzerine rahmet yağmurlarını yağdırır, Kur’an güneşi ile ve kâinata ışık saçan bir kandil olan peygamberimiz ile aydınlatır.
 
Recep ayının ilk Cuma gecesi olan 01.05.2014 Perşembe gününü 02.05.2014 Cuma gününe bağlayan gece idrak edeceğimiz Regaib Kandili; Yüce Allahın af ve mağfiretine, hak ve hakikatine rağbet edildiği, bağışlanma ümidi, ilahi huzur ve müjdelerle dolu bir gecedir.
 
 Günlük hayatın meşguliyeti ve yoğun temposu içinde insan, zaman zaman gönül âlemine nazar kılma, içe doğru yönelme ve nefis muhasebesi yapmaktan uzak kalabilmektedir. Bu yönüyle üç aylar bir fırsat ve maneviyat mevsimidir.
 
Bu manevi iklimi fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları ortadan kaldırmalı, uzanabileceğimiz herkese elimizi uzatmalı ve gönlümüzü açmalı, yüce dinimizin bizden istediği, sevgi ve gönül huzuru ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlâkî meziyetlerin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz. Okunan Kuran’ı-Kerimler ile kalbimizi, aklımızı gıdalandırmalı, tuttuğumuz oruçlarla nefislerimizi terbiye etmeli, kıldığımız namazlarla kulluğumuzu dorukta yaşamalı, verdiğimiz sadakalarla kardeşlik bağlarımızı güçlendirmeliyiz.
 
Bu duygu ve düşüncelerle bütün İslam Âleminin ve Değerli Karamanlı kardeşlerimizin üç aylar ve Regâib Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek günlerin, Milletimizin ve İslam âleminin birlik ve dirliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum. 
 
                                                                                        Nuri DEĞİRMENCİ
                                                                                               İl Müftüsü

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık