Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

28 Mart 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

Karaman’a İki Önemli Spor Yatırımı Müjdesi Daha

Karaman’a İki Önemli Spor Yatırımı Müjdesi Daha

Son yıllarda aldığı spor yatırımları ile adından söz ettiren Karaman’da, iki önemli spor yatırımı müjdesi daha AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker’den geldi. AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, Karaman merkeze yeni bir Olimpik Yüzme Havuzu ile Ermenek ilçesine yeni bir Spor Salonu yapılacağının müjdesini vererek, projelerin yatırım programına alınarak ödeneğinin ayrıldığını belirtti. 
İki büyük spor yatırımının müjdesini veren Milletvekili Şeker, sözlerine şöyle devam etti:
“AK Parti iktidarları dönemi ile birçok alanda yatırım alan Karaman, gençlik ve spor alanında da yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Her alanda olduğu gibi gençlik ve spor alanında da önemli eserleri Karaman’a kazandırmaya devam ediyoruz. Yapılan bu yatırımlar sayesinde ilimizde spor alt yapısı güçlenirken, aynı zamanda da sporun çehresini değiştirecek modern tesisler yükselmeye devam ediyor. Gençliğe yatırım demek geleceğe yatırım demektir. Bizlerde gençlerimizin geleceği için her türlü yatırımı yapacağız. İlimizde ulusal ve uluslararası arenada başarı elde eden çok başarılı gençlerimiz var. Bunun yanı sıra potansiyeli olduğu halde imkanları olmadığı için bunu ortaya koyamayan gençlerimiz de var. İlimize kazandırdığımız bu yatırımlar ile gençlerimizin bu potansiyeli ortaya çıkaracağız ve Karamanlı gençlerimize her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.
“YAPARSA AK PARTİ YAPAR”
2002-2018 yılları arasında 145 milyon 404 bin TL yatırımla 25 yeni spor tesisin Karaman’a kazandırıldığını belirten Milletvekili Şeker, “İlimizde 2017 yılı itibari ile Sarıveliler Spor Salonu ve Başyayla Spor Salonu yapım işleri tamamlanarak, Kazımkarabekir, Sudurağı ve Ayrancı Spor Salonları bakım onarım programına alınarak modernize edildi. Ayrıca yapımı devam eden 15 bin kişilik Şehir Stadyumu, 2 bin 500 kişilik Merkez Spor Salonu, Çok Amaçlı Spor Salonu, Kılbasan Futbol Sahası, Kazımkarabekir, Sudurağı ve Güneyyurt Futbol Sahaları ile Ermenek Gençlik Merkezi yatırımlarına iki yenisi daha eklenerek ilimize yeni bir Olimpik Yüzme Havuzu ve Ermenek ilçemize Spor Salonu projeleri yeni yatırım programına alındı. İl merkezinde ve ilçelerimizde gençlerimizin spor ve sosyal faaliyetlerini güçlendirecek yatırımları yapmaya devam edeceğiz. Yaparsa AK Parti yapar" ifadelerini kullandı.
“GENÇLERİMİZ GELECEĞE DAHA EMİN ADIMLARLA YÜRÜYECEK”
Karaman’ın her köşesine ayrım gözetmeksizin yeni yatırımlar yapmayı sürdüreceklerini belirten Milletvekili Şeker, “Karaman merkezde yaşayan gencimiz de ilçe, belde ve köylerde yaşayan gencimizde bizim için birdir. Hepsinin eşit imkanlara sahip olması için biz bütün imkanlarımızı kullanmaya devam edeceğiz. İlimizde gençlik ve spor alanında yaptığımız yatırımlar aynı zamanda gençlerimizin geleceğine yapılan bir yatırım. Karamanlı gençlerimizle birlikte güçlendirilen spor altyapılarıyla geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceğiz” diye konuştu.
“SPOR TESİSLERİ İLE KARAMAN’IN DEĞERİ ARTIYOR”
Son 15 yılda Karaman’a 498 Milyon TL gençlik ve spor yatırımı yapıldığını ifade eden Milletvekili Şeker, “Gençlerimizin hizmetine sunduğumuz gençlik merkezleri ile şehrimizdeki spor tesislerinin yapım-onarım çalışmaları ve yükseköğrenim yurtlarına 166 milyon 663 bin TL, yükseköğretim gençliğinin kredi ve burs ihtiyaçlarına 331 milyon 453 bin TL ayırdık. Ayrıca 2002-2018 yılları arasında 145 milyon 404 bin TL yatırımla 25 spor tesisinin Karaman’a kazandırılarak verilen destek ve yatırımlarla önü açılan spor kulüplerin sayısının da 2002 yılında 29, 2018 yılında ise 70’e ulaştığını ifade etti.
Karaman’da spor alanında önemli projelerden birinin de 15 bin kapasiteli Merkez Şehir Stadyumu olduğunu kaydeden Milletvekili Şeker, "Merkez Şehir Stadyumu hızla yükseliyor. Tamamlandığında UEFA standartlarında bir stadyuma kavuşacağız. Böylelikle ilimiz ulusal ve uluslararası spor müsabakalarına ev sahipliği yapabilecek. Sadece futbol için değil diğer branşlarla da entegre olacak. Ülkemizi ve ilimizi başarı ile temsil edecek gençlerimizin yetişmesi için geleceğe yatırım yapıyoruz. Stadımızın önce Karaman'a, Türkiye sporuna çok yararlı olacağını düşünüyorum ve şimdiden hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca yatırımların ilimize kazandırılmasında büyük emeği geçen Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan başta olmak üzere emeği geçen herkese Karaman halkı adına teşekkür ediyorum.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık