Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Karaman'da 2020 "Mevlid-İ Nebi Haftası kutlanacak

Karaman'da 2020

Efendimiz Hazret-i Muhammed Mustafa S.A.V.’in dünyayı şereflendirdiği Mevlid-i Nebi’nin yıl dönümü münasebetiyle 26 Ekim-01 Kasım 2020 tarihleri arasında Mevlid-i Nebi Haftası’nı kutlayacağız. 28 Ekim 2020 Çarşamba gününü Perşembeye bağlayan gece Mevlid Kandilimizi idrak edeceğiz inşaallah. 
Öncelikle O’nun velâdetinin, bütün insanlığın yüreğinde muhtaç olduğu manevi ışığa dönüşmesini Yüce Allah (c.c.)’dan niyaz ediyor; ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa huzur, sağlık ve bereket getirmesini temenni ediyorum. Peygamberimizin dünyayı teşriflerini anarken, başta İslâm dünyası olmak üzere topyekûn insanlık âleminin dûçar olduğu manevî problemlerin çözümünü ve koronavirüs salgınından kurtulup sıhhat ve afiyete kavuşmayı Rabbimizden diliyorum.
Geçtiğimiz yıl Mevlid-i Nebi Haftamızda ‘Peygamberimiz ve Aile’ temasını işlemiştik. Bu yıl ise ailenin meyvesi, neşesi ve göz nuru, milletimizin geleceği olan “Peygamberimiz ve Çocuk” konusunu işleyeceğiz. Bizden sonraki nesillerin tertemiz kalpli, iyi ve edepli olması ve her türlü kötülükten, günahtan ve pislikten uzaklaşması için mutlaka Kur’an-ı Kerimi ve Peygamberimizin hayatını, yaşayışını öğrenmesi gerekir ki bütün dünyaya adalet, iyilik ve merhamet yayılsın. Çocuklarımızın üzerine nasıl da titreriz. Onları her türlü tehlikeden, kötülükten, pislikten ve ahlaksızlıktan korumak için didinir dururuz. 
Allahü Teala şöyle buyurur;
يَٓا اَيُّهَا الَّذ۪ينَ اٰمَنُوا قُٓوا اَنْفُسَكُمْ وَاَهْل۪يكُمْ نَارًا وَقُودُهَا النَّاسُ وَالْحِجَارَةُ عَلَيْهَا مَلٰٓئِكَةٌ غِلَاظٌ شِدَادٌ لَا يَعْصُونَ اللّٰهَ مَٓا اَمَرَهُمْ وَيَفْعَلُونَ مَا يُؤْمَرُونَ
Tahrim Sûresi ﴾6﴿
 "Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun..." 
Burada çocuklarımızın çok güzel, kaliteli ve edebli yetişmesi vardır. Tehlikelere dikkat çekilerek, çocukların her türlü pisliklerden korunması emredilir. Çok kıymetli anneler ve babalar, sizlerin hakkı ödenmez. Cennet annelerin ayağı altındadır. Allahın rızası babaların rızasındadır.
Allah Rasûlü aleyhissalâtü ve's-selâm şöyle buyurur: “Allah'ın rızası babanın rızasından geçer.  Allah'ın memnuniyetsizliği de babanın memnuniyetsizliğinden geçer.” Tirmizî, Birr 3 (1900).
Unutmayınız sizin rızanız ve memnuniyetiniz sebebiyle de cennete girerler. Rabbimiz bizlere, Furkan sûresinde buyurur ki: 
"Onlar, “Ey Rabbimiz!” derler, “Bize mutluluk getirecek eşler ve çocuklar bahşet, bizi günahtan sakınanlara öncü yap!” (Furkan, 74)
Evlatlarımız evlerin bereketidir. Ama aynı zamanda zorlu bir sınavdır.
يَٓا اَيُّهَا الَّذ۪ينَ اٰمَنُٓوا اِنَّ مِنْ اَزْوَاجِكُمْ وَاَوْلَادِكُمْ عَدُوًّا لَكُمْ فَاحْذَرُوهُمْۚ وَاِنْ تَعْفُوا وَتَصْفَحُوا وَتَغْفِرُوا فَاِنَّ اللّٰهَ غَفُورٌ رَح۪يمٌ
Teğabün Sûresi ﴾14﴿ 
"Ey iman edenler! Eşlerinizden ve çocuklarınızdan da size düşman olanlar vardır, onlardan sakının. Ama affeder, hoşgörülü ve bağışlayıcı davranırsanız, şüphesiz Allah da çok bağışlayıcı ve engin merhamet sahibidir."

 

اِنَّمَٓا اَمْوَالُكُمْ وَاَوْلَادُكُمْ فِتْنَةٌۜ وَاللّٰهُ عِنْدَهُٓ اَجْرٌ عَظ۪يمٌ
Teğabün Sûresi ﴾15﴿
 "Mallarınız ve çocuklarınız sizin için ancak bir imtihandır; büyük mükâfat ise Allah’ın katındadır."
Çocuğun varlığı da yokluğu da bir imtihandır. Nimetlerin en güzeli, emanetlerin en büyüğüdür. Evlatlarımızın küçücük bir hastalığı üzüntü sebebimiz, bir tebessümü dahi mutluluk kaynağımızdır. Çocuklarımız, dünya hayatının süsü, anne babasının göz aydınlığıdır.
Ana kucağı, baba ocağı kavramları çocukla anlam bulur.
Her çocuk müjdelenir müjdelenmez sorumluluklarını da beraberinde getirir. Onun hakları anne karnında başlar. Maddi manevi gelişimi doğmadan başlayan çocuk, doğduğunda kulağına okunan ezan ile Din-i Mübini İslam ile tanışır.
Anne babanın çocuğun üzerinde hakkı olduğu gibi, çocuğun da anne baba üzerinde hakkı vardır. (Müslim, Sıyâm, 183.) Çocuğun hakları kendisine hayat hakkı ile başlar, doğumuyla iyi bir isim verilmesi, helal gıdalarla beslenerek büyütülmesi, eğitilmesi, dininin öğretilmesi, ahlakının güzelliği noktasında güzel bir örnek olunması, erdemli davranışların kazandırılması, maddi ihtiyaçları kadar manevi ihtiyaçlarının da giderilmesi çok önemlidir. 
Sevgili Peygamberimiz (s.a.v), "Hiç bir anne-baba, çocuğuna güzel terbiyeden daha kıymetli bir bağışta bulunmamıştır." (Tirmizi, Birr 33) hadis-i şerifi ile çocuklarımıza bırakacağımız en değerli hazineyi hatırlatıyor.
Diyanet İşleri Başkanlığımızın ibadet yerlerini yönetme ve toplumu din konusunda sahih bilgi ile aydınlatma görevinin yanında milletimizin geleceği olan nesillerimizi yetiştirme görevi de vardır. Başkanlığımız ve Müftülüğümüz, bu görevini Kur’an Kurslarımızda ve camilerimizde toplumumuzda yerine getirmeye gayret etmektedir.
Özellikle sayıları memnuniyet verici olarak her geçen sürede artan 4-6 yaş Kur’an Kurslarımızla, sizlerin emaneti olan yavrularımızı değerlerimiz ile buluşturmaya devam etmektedir. Salgın hastalık sürecinde tedbirlere uygun bir şekilde yavrularımızı nasıl daha iyi eğitebilirizin çabası içerisindeyiz. 
4-6 yaş Kur’an kurslarımızda çocuklarımıza güzel ahlak, sevgi ve saygıyı öğretiyoruz. Bu kurslarda kurs-aile işbirliği içerisinde talim ve terbiye alıyorlar. Büyüklere saygı göstermek, birbirimizi ve küçükleri sevmek nedir, dürüstlük nedir, sadakat nedir, hangi konular bizim için iyidir-kötüdür bunları anlatıyoruz. Biz bu konuları dert ediniyoruz. 
Çocuklarımızın, gençlerimizin hem maddi hem manevi olarak, milli ve manevi değerlerle yetişmesini, gelişmesini sağlarsak toplum olarak, millet olarak daha güçlü olacağız inşaallah. Allah yar ve yardımcımız olsun.
Hafta boyunca program çerçevesinde faaliyetler olacaktır. Bu itibarla; 28 Ekim 2020 Çarşamba günü akşam idrak edeceğimiz Mevlid Kandilinizi tebrik ediyor, tüm şehitlerimizi ve ahirete irtihal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.
Peygamberimiz S.A.V.'in bu hafta boyunca, mübarek gecede ve her an gönlümüze ve zihnimize doğması temennisiyle Kandilimiz mübarek olsun.
Camilerimiz , minarelerimiz ışıl ışıl tertemiz olsun. Kur' an-ı Kerim tilaveti , Salat-ü Selam ve dualarımız ile Arş-ı A'laya seslerimiz yükselsin. Şehitlerimizin ruhu şad olsun.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık