Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Karaman’da 3 Bin Çocuk ‘OLİ’ İle Buluştu

Karaman’da 3 Bin Çocuk ‘OLİ’ İle Buluştu

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) ilköğretim çağındaki öğrencileri spor dalları ve kültürüyle tanıştırdığı Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi (OLİ), 26-28 Mart tarihlerinde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) 15 Temmuz Konferans Salonu ve Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda 3 bin öğrenciyle bir araya geldi.
Türkiye genelinde 10 yılı aşkın süredir devam eden ve 50’den fazla şehri ziyaret eden OLİ, ilk kez gittiği Karaman’da büyük bir coşku ile karşılandı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından koordine edilen programda proje koordinatörü sunucu Sibel Yazgantel tarafından 11 ilk ve ortaokuldan öğrencilerin Olimpik spor dalları, Olimpik değerler, milli sporcularımız, insan vücudu, spor, sağlık, spor kültürü ve ahlakı, Fair Play, sağlıklı beslenme, çevre duyarlılığı gibi çeşitli konularda bilgi edindiği sunumlarda maskot Oli ve sunum sırasında gösterilen çizgi filmler, eğlenceli oyunlar öğrencilere çok keyifli anlar yaşattı. Ayrıca sunumlar boyunca öğrenciler, projenin sunucusu Sibel Yazgantel tarafından kendilerine yöneltilen Olimpiyatlar ve Olimpik spor dallarıyla ilgili sorularda parmaklarını havadan indirmezken, doğru cevapları vermek ve sürpriz hediyeleri kazanmak için birbirleriyle yarıştılar. Programın son dakikalarında sahneye çıkan ve projeye de adını veren maskot OLİ, müzik eşliğinde tüm salona coşku dolu anlar yaşatarak, çocukların ilgi odağı olmayı başardı.
OLİ ekibini kentte ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin 2016 yılında bu yana ülke genelinde genç nesillerin erken yaşta spor kültürü edinmelerini hedeflediği Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi (OLİ), ilimizde 3 bin öğrencimiz ile bir araya geldi. 3 gün boyunca eğlenceli bir deneyim yaşan çocuklarımız spora olan ilgilerini artıracak oldukça profesyonel sunumlarla eğlenirken öğrenmenin mutluluğunu aynı anda yaşadılar” dedi.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık