Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Karaman’da Ülkücü Kadınlar Buluştu

Karaman’da Ülkücü Kadınlar Buluştu

Kadın Kolları Başkanı Öznur Çimen, yönetimi ve bağlı teşkilatların katıldığı etkinlik Kale Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.
Kadının, toplumun en etkili birleştirici, yönlendirici ve koruyucu rolüne sahip olduğunu belirten il başkanı Avukat Oktay Yılmaz, ‘’Kadının ilerlemesi, sosyal adaletin bir gereği olmakla birlikte, yalnız kadının sorunu değildir’’ dedi. Yılmaz selamlama konuşmasında; ‘’Milletin kaynağı ve sosyal hayatın temeli olan kadın, ancak bilinçli olursa vazifesini hakkıyla yapabilir. Demokratik bir toplumda kadınların güçlendirilmeleri, her alanda gelişen fırsatlardan eşit faydalanabiliyor olması önemlidir.
Kadınlar, erkeklerle birlikte tarihimizin inşa ve ihyasında büyük roller üstlenmişlerdir. Gururla belirtmeliyiz ki,  Savaş meydanının Nene Hatun’u, Halime Çavuş’u, bizim kadınlarımızdır. Tarihten aldığımız ilham kadının müdahil olmadığı, hiçbir toplumsal ve siyasal hareketin başarıyı yakalayamayacağını anlatır. Türkiye’nin her alanda gelişme gayretine en fazla katkıyı verenler kadınlar olmuştur. Ancak, kadınlarımız bu gelişmeler içerisinde kendilerini yenilemekte ve kendilerini ifade edebilecekleri teşkilatlara ihtiyaç duymaktadırlar. İşte bu ihtiyaç, demokrasiye olan inancı getirmekle birlikte, demokrasinin en somut aracı olan seçmen olma hakkı kadınlarımıza yetmemektedir. Bu bakımdan yaşamı şekillendiren her alanda olduğu gibi karar alma ve temsil noktasında da kadının daha fazla yer almasını sağlamak hepimizin vazifesidir.
 Bizler bu duygu ve düşüncelerle Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Teşkilatı olarak, kadın kollarımızın gelişmesine ve desteklenmesine önem veriyoruz. Teşkilat olarak yapılan bütün faaliyetleri hep birlikte gerçekleştirmeye özen gösteriyoruz’’ sözlerine yer verdi. 
Daha sonra konuşma yapan Kadın Kolları Başkanı Öznur Çimen ise, ‘’Türk kadınının tarihte olduğu gibi bugünde en muhterem mevkide olması, yüksek ve şerefli bir mevcudiyet ile mümkündür. Bu mevcudiyet örgütlü ve teşkilatlı bir çalışmanın tezahüründe ortaya çıkabilecek bir durumdur. Bu durum, Türk zihniyetiyle, azmiyle, Milli ve Manevi duygularla yoğrulmuş, Vatanına, Dinine ve Bayrağına bağlı nesiller yetiştirecektir. Bu vesileyle başta şehit anneleri, kız kardeşleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın her daim yanlarında olduğumuzun bilinmesini ister, Kadın Kolları Teşkilatı olarak Karaman’daki tüm kadınlarımızı kapsayacak çalışmaları hedeflediğimizi belirtirim. Tüm kadınlarımızın günleri kutlu olsun’’ şeklinde konuştu.
Çok sayıda katılımın gözlendiği etkinlikte Kuran-ı Kerim tilaveti ve şiir okumaları gerçekleştirilirken, ayrıca ilahi grupları sahne aldı.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık