Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

28 Mart 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

Kırgızistan Heyetinden Karaman Belediyesi’ne Ziyaret

Kırgızistan Heyetinden Karaman Belediyesi’ne Ziyaret

Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Kubanyehbek Omuraliyev ve beraberindeki heyet, Karaman Milletvekilleri Recep Şeker ve Selman Oğuzhan Eser ile birlikte Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’yı makamında ziyaret etti.

Türk-Kırgız İş Geliştirme Programı çerçevesinde ilimize gelen Kırgız bürokrat ve iş adamlarından oluşan heyet, Karaman Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ile bir araya geldi. Samimi bir sohbette geçen ziyarette, Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Kubanyehbek Omuraliyev; Karaman’da incelemelerde bulunarak Kırgızistan ile Karaman arasında karşılıklı ticari iş birliğinin hayata geçirilmesi ve yatırım fırsatlarının istişare edilmesini amaçladıklarını kaydetti. Bu bağlamda Eylül 2019 tarihinde Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te düzenlenen İş Geliştirme Forumu’nun ikincisini, Karaman Sanayi ve Ticaret Odası ve Türk Kırgız İş Geliştirme Platformuyla birlikte 18-21 Ocak tarihlerinde Karaman’da düzenlediklerini söyledi.

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülkenin aynı dili, dini ve kültürü yaşadığını ifade etti. Karaman hakkında çeşitli bilgiler aktaran Başkan Kalaycı, Karaman’ın gelişen ve değişen bir şehir olma yolundaki hedeflerine her geçen gün daha da yaklaştığını belirterek: “Şehrimiz giderek büyüyen, sanayileşen, çağın gerektirdiği şekilde kentsel kimliğe bürünen modern bir şehir olma hedefine hızla yürüyor. Biz de bu şehir için vatandaş odaklı bir hizmet anlayışıyla Karaman için çalışıyoruz. Bizi bir araya getirmeye ve yakın ilişkiler geliştirmemize vesile olan bu iş formunun iki ülke arasındaki ticari işbirliğini artırmasını ve hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Ziyaret karşılıklı hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekinilmesiyle sona erdi. Kırgız heyetin Karaman Belediyesi’ni ziyaretinin ardından Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’nın da katıldığı Türk-Kırgız İş Geliştirme Formu gerçekleştirildi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık