Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

07 Mayıs 2024, Salı

Son dakika Karaman haberleri

KIRKPINAR BAŞPEHLİVANI YİNE KMÜ’DEN

KIRKPINAR BAŞPEHLİVANI YİNE KMÜ’DEN

 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde KMÜ’lü Ali Gürbüz, geleneği bozmayarak üçüncü kez başpehlivanlığa ulaştı. Gürbüz’e elde ettiği bu başarı, beraberinde 1 kilo 400 gram ağırlığındaki altın kemeri getirdi.

 

Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin finalinde İsmail Balaban'ı yenen Gürbüz, Kırkpınar'da Ahmet Taşçı’dan sonra üç yıl üst üste başpehlivanlık kazanan güreşçi sıfatını 16 yıl aranın ardından elde ederek ebedi altın kemer sahibi oldu.

 

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen yaptığı açıklamada,  Ali Gürbüz’ü başpehlivanlığından dolayı tebrik ederek,  Gürbüz’ün başarılarının devamını diledi.

 

KMÜ’lü Güreşçiler Başpehlivanlığa Abone

 

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri geçtiğimiz yıllarda da Kırkpınar’da başpehlivan olarak KMÜ’nün adını müsabakalara yazdırmışlardı.

 

Recep Kara 2007 ve 2008, Mehmet Yeşil Yeşil 2009 ve 2010 yıllarının başpehlivanları olarak KMÜ’yü gururlandırmışlardı. Ali Gürbüz, arkadaşlarının bir adım önüne geçerek altın kemerli başpehlivan olarak Kırkpınar tarihindeki yerini aldı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık