Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

04 Mayıs 2024, Cumartesi

Son dakika Karaman haberleri

Kmü Öğrencilerinden Hatuniye Medresesinde Ders Etkinligi

Kmü Öğrencilerinden Hatuniye Medresesinde Ders Etkinligi

Bologna süreci çerçevesinde ülkemizde ilk defa “Sağlık ve Edebiyat” dersinin Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu bünyesinde okutulduğunu söyleyen Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ali Şahin, “Sağlık alanında hizmet verecek olan öğrencilerimizin hemşirelik bilgilerinin yanı sıra insanı ruhen geliştiren ve ona gönül zenginliği katan edebiyatla da ilişkili olması gerekiyor.” şeklinde konuştu.
Tarihi süreç içerisinde edebiyatın müdahil olduğu disiplinlerde hem başarının hem de psikolojik doyumun daha üst seviyelerde yaşandığına dikkat çeken Prof. Dr. Şahin, bu durumun hem tarihi vesikalarda hem de günümüz iş ve çalışma ortamlarında somut olarak gözlemlenebildiğini ifade etti.
Ders etkinliği sonunda düşüncelerini paylaşan öğrenciler ise ‘Sağlık ve Edebiyat’ dersini okumaktan ve ilk kez tarihi bir mekanda ders işlemekten son derece memnun olduklarını dile getirdiler.
Öğrencilerden Ayşe Candan, “Bu dersi başından beri feyiz alarak dinliyorum. Hangi meslek olursa olsun herkesin az da olsa bir edebi yönünün olması gerektiğini bu dersi gördükten sonra anlamış olduk.” açıklamasında bulunurken Enes Güleç, edebiyatın sadece öğrencilik hayatında değil sonraki dönemlerde de yaşamlarının bir köşesinde mutlaka olması gerektiğini belirtti. Seda Taş ise “Dönem boyunca sağlık alanında işlediğimiz derslerimizin yanında Sağlık ve Edebiyat dersini almış olmaktan ve özellikle de dersi böyle bir mekânda işlemiş olmaktan dolayı mutluyuz. Her anı güzel geçen bir birliktelikti.” şeklinde konuştu.
Konuşma Sonu

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık