Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

19 Mart 2024, Salı

Son dakika Karaman haberleri

KMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Kuruldu

KMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Kuruldu

Resmi Gazetenin 25 Haziran 2019 tarihli sayısında üniversitelerde kurulacak olan fakülteler, enstitüler ve yüksekokulların listesi yayımlandı. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi bünyesinde açılması kararlaştırılan Yabancı Diller Yüksekokulu da yeni kurulacak akademik birimler listesinde kendine yer buldu. 
Yabancı Diller Yüksekokulunun kurulması ile ilgili düşüncelerini paylaşan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak Türk dilinin başkenti Karaman’da Türk diline verdiğimiz önemle pek çok çalışma ve proje yürütmekteyiz. Bu alandaki gelişimimizin yanı sıra yabancı dilin de öneminin bilincindeyiz. Bu bilinçten hareketle Yabancı Diller Yüksekokulunu üniversitemiz bünyesine kazandırmış bulunmaktayız. Yabancı Diller Yüksekokulu, üniversitenin farklı bölümlerinde öğrenim görmekte olan öğrencilere farklı bakış açıları kazandırarak mesleki anlamda evrensel niteliklere sahip olmalarını sağlayacaktır. Türk Dili eğitimine vermiş olduğumuz önemi yabancı diller eğitimine de vererek bu alanda yetiştireceğimiz öğrencilerimizi topluma kazandırma gayretini göstereceğiz. Bu vesileyle Yabancı Diller Yüksekokulunun hayırlara vesile olmasını diliyor, yüksekokulumuzun açılmasına katkıda bulunan başta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan Bey ile emeği geçen kişi ve kurumlarımıza şükranlarımı sunuyorum.” dedi. 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık