Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

20 Nisan 2024, Cumartesi

Son dakika Karaman haberleri

KMÜ’de 15 Temmuz Konulu Resim Sergisi Ve Konferans

KMÜ’de 15 Temmuz Konulu Resim Sergisi Ve Konferans

Karaman Valisi Fahri Meral, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül’ün katılımıyla açılışı gerçekleştirilen 15 Temmuz konulu resim sergisinin ardından konferansa geçildi. 
“Verilen mücadele şanlı tarihimizdeki yerini alacak ve hiçbir zaman unutulmayacak”
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Akgül, “15 Temmuz ihanet girişiminin sene-i devriyesinde düzenlenen etkinlikler o hain ve kanlı geceyi daha iyi anlamamız ve hiçbir zaman unutmamamız için büyük bir önem taşıyor.” dedi. 
Rektör Akgül konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biliyorsunuz ki ülkemiz tarihi açısından en büyük ihanetlerden birisi olarak niteleyebileceğimiz 15 Temmuz gecesi; aziz milletimiz, canı pahasına vermiş olduğu mücadelenin ardından yeni güne yeni bir zaferle uyanmıştır. Aziz milletimiz tarihin her döneminde olduğu gibi 15 Temmuz gecesi de vatan sevgisi, imanı ve kararlılığı ile bu işgale karşı koymuş onurlu direnişini bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz darbe girişiminde verilen mücadele aziz milletimizin şanlı tarihindeki yerini alacak ve hiçbir zaman hatırımızdan çıkmayacaktır. Bu münasebetle milleti, vatanı, bayrağı uğruna canını veren tüm şehitlerimizle birlikte 15 Temmuz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.” dedi. 
“FETÖ hareketi küresel iktidarın çağımızdaki en büyük projesiydi”
Rektör Akgül’ün açılış konuşmasının ardından KMÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aydın’ın konuşmacı olarak yer aldığı ‘Küresel Gelişmeler ve Türkiye’nin Konumu’ konulu konferansa geçildi. Türkiye’de ve dünyada yaşanan gelişmeleri ve bu gelişmelerin toplumlar üzerindeki etkilerini değerlendiren Prof. Dr. Aydın, “Darbeler birbirlerinden farklılık gösterse bile genel olarak iktidarı düşürmeyi ve yönetimi ele almayı hedefler. 15 Temmuz bir darbe değil bir Türkiye’yi işgal hareketidir. Bu projede FETÖ çok önemli bir objeydi. FETÖ hareketi küresel iktidarın çağımızdaki en büyük projesiydi.” şeklinde konuştu. 
Türkiye’ye yapılan bu müdahalenin sebeplerini de sıralayan Prof. Dr. Aydın konuşmasını şöyle sürdürdü: “Müslüman ülkelerin kendilerine gelmeleri, Batı’nın refahının son bulması demektir. Güçlü bir Türkiye’nin önderliğinde Müslüman ülkelerin de güçlenmesi Batılıların uykularını kaçırmaktadır. Aynı zamanda günümüzde dünya, yeni bir yapılandırma süreci yaşamaktadır. Bu yapılandırma sürecinde Türkiye’nin göstermiş olduğu direnişin yanı sıra ülkemizin coğrafi yapısı, Osmanlı Devleti’nin halefi olarak yüklendiği tarihsel misyonu, ekonomik potansiyeli ve genç nüfusu ülkemize yapılması gerekli görülen müdahalenin sebeplerini oluşturmuştur.” 
Prof. Dr. Aydın konuşmasının son bölümünde genel bir değerlendirme yaparak şunları söyledi: “Türkiye önemli bir değişim geçiriyor. Bu ciddi yapılanmanın eşiğinde belki siyaseten sıkıntılar eksik olmayacaktır fakat sonunda daha iyi bir gelecek bekliyoruz. 28 Şubat sonrasında bir daha darbe olmayacağı kanaatindeydim. Fakat yanıldım. Bundan sonraki süreçte darbe olabilir mi diye düşündüğümde ise kafamda canlandırdığım dönüşümün gerçekleşmesi durumunda artık darbelerin kökünün kesildiği ve bir daha 15 Temmuz’ların yaşanmayacağını düşüncesindeyim.”
Konferans, onurluk takdiminin ardından sona erdi. 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık