Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

24 Nisan 2024, Çarşamba

Son dakika Karaman haberleri

Kredi kartı aidatına bankalardan ilginç çözüm

Kredi kartı aidatına bankalardan ilginç çözüm

 Tüketiciler ile bankalar arasında dava konusu olan kredi kartı yıllık aidatının alınmaması konusunda bankalar yeni bir yol buldu. Tüketicilerin bankalara tepkilerini azaltmak için yıllık ücret alınmayan kredi kartı çıkartılacak. Sadece ödeme özelliğine sahip olacak olan kart, bugün bankalar tarafından tüketiciye verilen avantajları içermeyecek.

 

Bankalar taksitlendirme, puan kazandırma kampanya ve uçuş mili avantajları içermeyen kredi kartından yıllık ücret talep etmeyecekler. Sıfır bedelli kartın yanında diğer hizmetleri içeren kredi kartları da seçenek olarak devam edecek. İsteyen müşteriler bankalarından yıllık aidat ödemeyerek özelliksiz kredi kartı alarak limitlerine bağlı olarak alışverişlerinde ödeme aracı olarak kullanmaya devam edecekler veya bankalarıyla yapacakları anlaşma gereği kartlarında bulunmasını istedikleri özellikler paralelinde yıllık ücretler ödeyecekler.

 

Milliyet'te yer alan habere göre bankaların minimum özellikle sıfır bedelli kredi kartına farklı yaklaşımlar gösterebileceğini söyleyen kaynaklar, “Her banka bu kredi kartını kendi kimliğiyle çıkaracağından farklı özelliklere sahip olmasını isteyebilir. Burada belirlenmiş net ifadeler yok. Bu kartın özelliğini tamamen piyasa, yani bankalar kendileri belirleyecek” dedi.

 

‘Ücretli karta yönlendirecekler’

 

Tüketiciyi Koruma Derneği (Tükoder) Başkanı Şükran Eroğlu, tüketicilerden gelen yoğun şikayetlerden birinin de kredi kartı yıllık kullanım ücretleri olduğunu söyledi. Bankaların müşterilerinden aldığı kredi kartı yıllık aidatlarının daha önce çıkarılan 5464 sayılı Banka ve Kredi Kartı Yasası’nda ‘Alınamaz’ şeklinde ele almasına karşın, son anda çıkartıldığını ifade eden Eroğlu, “Şimdi bu ifade hazırlanan Tüketiciyi Koruma Yasa tasarısında da yapılan baskılan sonucunda ikinci kez çıkartıldı. Böyle özelliksiz bir kartın ücretsiz olarak verilmesi bankacıların cinliğidir. Tüketiciye taksit ve puan kazanma avantajlarını vermeyecekler. Böyle bir kartı kim almak ister. Yine tüketiciyi ücretli kredi kartı almaya mecbur edecekler, yönlendirecekler” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık