Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

KTSO'dan Galericiler İçin Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı

KTSO'dan Galericiler İçin Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı

Karaman Ticaret ve Sanayi odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan ALKAN yaptığı açıklamada;
“Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından kurulan MEYBEM, TOBB'a bağlı 81 İş ve 160 İlçe'de bulunan Oda ve Borsalar aracılığıyla “Mesleki Yeterlilik Belgesi” hizmetlerine tüm hızıyla devam etmektedir.
Bu kapsamda Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el motorlu kara taşıtı alım satımı ile uğraşan kişi ve şirketler için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu başlatmıştır. Buna göre gerçek kişi işletmelerde işletme sahibi, tüzel kişiliklerde şirket ortaklarından en az biri ve şirkette alım satım işi ile uğraşan personelin mesleki yeterlilik belgesi  alması gerekmektedir. Mesleki Yeterlilik belgesi alınmadığı takdirde, Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el araç alım satımı için yetki belgesi verilmeyecek, dolayısyla mevcut şirket ve işletmeler araç alım satımı yapamayacaktır.
Bu kapsamda Odamıza müracaat eden ikinci el araç alım satımı yapmakta olan üyelermiz için 20 Ekim 2018 Cumartesi günü saat 08:30 da  Teorik sınav yapılacak olup; 20 – 21 Ekim tarihlerinde belirlenen galerilerde uygulama sınavları yapılarak “Mesleki Yeterlilik Belgesi” sahiplerini bulacaktır.” ifadelerine yer verdi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık