Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

02 Mayıs 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

LÜTFÜ ELVAN’DAN 7/24 MESAİ

LÜTFÜ ELVAN’DAN  7/24 MESAİ

 Karaman yatırımlarda altın çağını yaşıyor.Ak Parti Karaman Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan, Ak Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ve Ak parti merkez ilçe başkanı Celalettin Güngörer,Karaman’ın aldığı yatırımları anlattı, yerlerinde gösterdiler.

Cumartesi gece sahurdan sonra Ak Parti İl Binasında basının karşısına çıktı kurmaylar. Sabah ezanları okunmuş saatler 04.30’u gösterirken, ancak sonuçlandı yatırımları anlatmaları. Pazar öğle saatlerinde aynı ekiple Aktekke meydanında buluşup, araçları bindikten sonra, gece sanki devam ediyordu ve bu defa istikamet yatırımları yerinde görmekti. Yani gece sabaha kadar yatırımları dinledik, akşama kadar yatırımları gördük, bitiremedik. Gördüklerimiz yatırımların üçte biriymiş daha. Bu ne demek oluyor tabi ki Karaman yatırımlarda altın çağını yaşıyor, tabi ki Karaman yatırımlarda Devler liginde.

Ereğli kavşağındaki alt geçit’den başlayan yatırımlar için start, Organize Sanayi bölgesinin bitimindeki çit yönlü yol ve sıcak asfalt yapımında devam etti. Orada OSB’nin hemen yanındaki 900 bin metraker alanın, 300 bin metrekare alanının lojistik merkeze ayrıldığını öğreniyoruz.

İÇME SUYU

İbrala sulaması, içme suyu ve isale hattı için  bölgedeyiz. 15 milyon ödeneği olan yatırım için Elavan şunları söyledi:”Bu yatırımı üç ayrı merhalede değerlendirmek gerekiyor. İbrala barajı sulaması 31 milyon  875 bin dekar alan sulanacak.65 km. tahliye, 18 km. dranaj kanalı açıldı.2014 yılının Şubat ayında tamamlanacak. 15 milyon 210 bin lira ödenekli içme suyu ise yıl sonunda bitecek.İçme suyu arıtmada günlük 82 bin metreküp su arıtılacak.Proje bedeli 25 milyon lira .Bu üç yatırımın toplamda maliyeti 65 milyon lira.Belediye bu yatırım ile büyük tasarruf sağlarken, Karaman sağlıklı suyunu artık çeşmeden içebilecek.

PMYO

20 milyonluk bir proje.16,5 milyon harcandı kalanı ise bu yıl tamamlanacak.Önümüzdeki yıl öğrenci alacak ve eğitimine başlayacak.112 bin metrakare alanda hizmet verecek ve her yıl 500 öğrenci alacak.

ASFALT ŞANTİYE

Saat de 160 ton doğa dostu asfalt üretimi yapıyor.Asfalt da kalite yükselirken, arzu edilen kaliteyi yakalamak mümkün Kapasite eski sisteme göre dört kat artmış durumda..Günlük ¾ km.asfalt serebiliyor

Sosyal bilimler lisesi, 200 kişilik pansiyonu ve okulu ile Ekim7de tamamlanıyor.Eğitim için 2013’de yapılan yatırım miktarı ise 77 milyon lira. 2011 yılında 30 milyon,2012 yılında 33 milyon ve 2013 yılında 77 milyon olmak üzere yapılan yatırım miktarı üç yılda 110 milyon lira.

Çevre  ve Şehircilik il müdürlüğü binası 4 bin 500 metrekare alan üzerinde üç kat, ekimde tamamlanıyor ve maliyeti 2 milyon lira.

Bilim Sanat merkezi 5 milyon proje tutarı ile 10 bin metrekare alan üzerinde inşa ediliyor. Orta öğretim kampüsündeki okullar bu yıl tamamlanıyor , spor salonu ve konferans salonları mevcut.

5 YILDIZLI HASTANE

Yapımı tamamlanmak üzere olan yeni Devlet Hastanesi Ekim ayı gibi hizmete açılacak. Anadolu’da göz kamaştıran bir yatırım olan Karaman Devlet Hastanesinin açılması ile birlikte,Karaman rahat bir nefes alacak. 5 yıldızlı otel konforundaki hastane her haliyle mükemmel bir görüntü veriyor. 

30 bin kişilik Mir Ali Parkı ise şehre çok renk katacak ve büyük bir eksikliği de gidermiş olacak.





 

 

 

 

 

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık