Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

03 Mayıs 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

MEVKA Destekli Ormancılara iletişim eğitimi verilecek

MEVKA Destekli Ormancılara iletişim eğitimi verilecek

 Mevlana Kalkınma Ajansı 2013 yılı Teknik Destek programı kapsamında gerçekleştirilen etkili iletişim tekniklerinin kullanılması eğitimi açılış toplantısına Mevka Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, Konya Orman Bölge Müdürü Necati Alıç, Öz Orman İş Sendikası  Konya Bölge Başkanı Ali Serin, Mevka Uzmanlarından O. Fatih Yalçın, Selçuk Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdullah Karaman, Master Kariyer Eğitim Merkezi Eğitim Danışmanı Yard.Doç.Dr Abdurrahman Dinç ve Orman Bölge Müdürlüğü personeli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Master Kariyer Merkezi Eğitim Danışmanı Yrd.Doç.Dr.  Abdurrahman Dinç Mevka destekli Konya Orman Bölge Müdürlüğü personeline verilecek olan bu eğitimler sonunda katılımcıların gerek iş gerekse özel yaşantılarında farkındalık yaratmak ve daha etkili iletişim kurmaları adına bu eğitimlere ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Programda konuşma yapan OGM Bölge Müdürü Necati Alıç Orman Bölge Müdürlüğü olarak çok geniş bir aile olduklarını belirterek ‘’ Bu aile içinde daha güzel diyaloglar kurmak adına yangın kulelerinden, telsiz iletişiminden orman köylüsüne kadar daha sağlıklı iletişim kurmak ve özellikle bölgede zaman zaman ortaya çıkan orman yangınlarıyla mücadelede daha etkili olmak adına bu eğitimler düzenlenmiştir. Desteklerinden dolayı Mevlana Kalkınma Ajansına teşekkür ederiz’’ diye konuştu.

Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman ise yaptığı konuşmada 2009 yılından bu yana Konya Karaman Bölgesinin kalkınması adına  82 milyon TL’yi aşkın destek sağladıklarını ve eş finansman desteği ile beraber 145 Milyon TL nin üzerinde kaynağı harekete geçirdiklerini belirtti. Projeyi desteklemekteki amaçlarının, beşeri sermayenin bilgi beceri ve donanımlarını geliştirmek olduğu kadar esasen bölgemizin can damarı olan ormanların korunması ve orman yangınlarının azaltılması olduğunu dile getiren Akman ‘’ Eğitimlerle daha tecrübeli olan Orman Bölge Müdürlüğü personeli, yeni ve daha az tecrübeli çalışanlara bilgi aktarımında bulunacaklar. Eğitimlerin ardından Orman Bölge Müdürlüğü çalışanlarından daha fazla verim alacağımıza inanıyoruz. Bunun sonucunda orman yangınları daha da azalacaktır’’ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından,  Konya Orman Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Talip Kavlak tarafından hazırlanan ‘’Bozkırlar yeşeriyor’’ fotoğraf sergisi protokol ve eğitime katılımcılar tarafından ilgi ile gezildi.

Bu proje ile birlikte 2 grup halinde çoğu Orman yangınları esnasında stratejik görev üstlenen personel olmak üzere toplam 50 personele 6 günde kişi başı toplam 40 saat eğitim verilecektir.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık