Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

02 Mayıs 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

MEVKA’DAN 20 MİLYONLUK DESTEK

MEVKA’DAN 20 MİLYONLUK DESTEK

 Mevlana Kalkınma Ajansı,TR52 Bölgesi 2010-2013 Bölge Planı'nın amaçları doğrultusunda “Bölgenin Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı” ve “Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı” kapsamında uygun proje başvurularının sunulması amacıyla 24 Aralık 2012 tarihi itibariyle 20.000.000 TL tutarında iki ayrı Mali Destek Çağrısına çıkmış bulunmaktadır. Bu paranın 14.000.000 TL sı bölümü Bölgenin Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı için, 6.000.000 TL sı ise Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı için kullanılacaktır.

 

Bölgenin rekabet gücünün artırılması mali destek programı kapsamında amaç Yerelin yeniliğe dayalı rekabet gücünün artırılarak bölgesel kalkınmanın sürekliliğini sağlamak ve bölge cazibesini artırmaktır. Bölgenin rekabet gücünün artırılması mali destek programında 3 tane öncelik belirlenmiştir. Bu öncelikler;

 1)Makine, otomotiv, savunma sanayi, tasarım teknolojileri ve yenilenebilir enerji alanlarında faaliyet gösteren işletmelerde;

- yenilikçi metotların kullanımının yaygınlaştırılması,

-ihracata yönelik üretim yapan imalatçı işletmelerin desteklenerek bölge ihracat kapasitesinin geliştirilmesi,

2)Rekabetçi yöntemlerle turizm sektörünün çeşitlendirilmesi,

3)Ağaç, orman, mobilya ve gıda ürünlerinin imalatının desteklenerek bu sektörlerde rekabet gücünün artırılmasına yönelik faaliyetler olarak belirlenmiştir.

 Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı” kapsamında ise amaç TR52(Konya-Karaman) Düzey 2 Bölgesinin turizmin çeşitlendirilmesi ve turizm altyapısının güçlendirilmesi yoluyla bölge cazibesinin ve rekabetçiliğinin artırılması ile bölgede turistik öneme sahip tarihi, kültürel ve doğal varlıkların çeşitlendirilmesi ve turizme alternatif modeller geliştirerek yeniden sunulması maksadıyla küçük ölçekli altyapı faaliyetlerinin yapılmasıdır.

 Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programında öncelik olarak,

-Bölgede konaklama gün sayısının artırılmasına hizmet eden turizme yönelik altyapı faaliyetlerinin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesini söyleyebiliriz.

 Bölgenin rekabet gücünün artırılması mali destek programı başvuruları 03.01.2013-12.03.2013 tarihleri arasında, Turizme yönelik küçük ölçekli mali destek programları başvuruları 03.01.2013-13.03.2013 tarihleri arasında, her iki program için de saat 17.00 e kadar yapılacaktır.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık