Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Öğretmenlere Dijital Din Eğitimi ve Teknoloji Konferansı Gerçekleştirildi

Öğretmenlere Dijital Din Eğitimi ve Teknoloji Konferansı Gerçekleştirildi

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce uygulamaya konan “Din Öğretmenleri Eylem Programı” çerçevesinde din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine yönelik “Dijital Ekosisteme Doğru Din Eğitiminde Teknoloji Kullanımı” konulu konferans, Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Din Öğretimi Şube Müdürü Mehmet Ali İyibaş, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin katılımlarıyla gerçekleşti.
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce uygulamaya konan “Din Öğretmenleri Eylem Programı” çerçevesinde din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine yönelik gerçekleştirilen “Dijital Ekosisteme Doğru Din Eğitiminde Teknoloji Kullanımı” konulu konferans Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi proje koordinatörlerinden Mehmet Fatih Bütün tarafından verildi. 
“Çocuklarımızı sevdiğimiz ölçüde gönüllerini kazanırız”
Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Mehmet Fatih Bütün’ün konferansı gönüllü olarak verdiğine dikkat çekerek düzenlenen etkinliğin öğretmenlere önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Öğretmenliğin gönül işi olduğunun altını çizen Kuntoğlu, “Gönüllü olmadan öğretmenlik mesleği icra edilemez. Çocuklarımızı sevdiğimiz ölçüde gönüllerini kazanırız. Ben öğretmenlerimizi ziyaret ettiğimde şunu söylüyorum. Hepimizin hayatında sevdiğimiz ve iz bırakan öğretmenlerimiz var. Sevdiğimiz öğretmenler gibi öğretmenlik yaparsak başarılı oluruz. Bu tür konferanslar var olan bilgilerimizi canlandırıyor. Günümüzde artık dijital çağı yaşıyoruz. Bu çağın gerekliliğini yerine getirerek mesleğimizi geliştirecek teknolojiyi kullanmalıyız. Teknolojiyi kullanma konusunda ivme kazanan iller arasındayız. Karaman etkileşimli tahta kullanımında 16. sırada. Ben tekrar Mehmet Fatih Bütün’e teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasına son verdi. 
“Öğretmenlerin üreten, ürettiği ile de yeni neslin gönüllerini, ruhlarını fetheden kahramanlar olduğunuzu düşünüyorum”
Konuşmasına Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger’in ve idari ekibinin selamlarını ileterek başlayan Proje Koordinatörü Mehmet Fatih Bütün konuşmasında şu cümlelere yer verdi: “Bu konferansın anlamlı ve verimli olmasının ancak sayın Bakanımızın da ifade ettiği ve başkahraman olarak gördüğü öğretmenlerle yani sizlerle mümkün olacağına inanıyorum. Buna ek olarak klişe ifadeyle balık yiyen değil balık tutmayı zevkli ve keyifli hale getiren en önemlisi de üreten, ürettiği ile de yeni neslin gönüllerini, ruhlarını fetheden kahramanlar olduğunuzu düşünüyorum” dedi.
Dijital Eğitim(e) Doğru mu?, Neden Eğitimde Teknoloji? Yeni vizyon Belgesinde (dijital ekosistemde) Öğretmenin Yeri, Konumu ve Önemi, E-içerik Araçları ve Kullanımı, Etkili Sunum Teknikleri, Din Derslerinin Dijital İçeriklerle Kullanımı (Diji-Din) ve Din Derslerinde Flipped Classroom (TEDES) Kullanımı gibi ilgi çekici konu başlıklarının yaklaşık 3 saat boyunca anlatıldığı konferansın ardından Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu konuşmacıya teşekkür plaketi verdi.
Program sonrasında öğretmenlerin talep ve görüşlerini dinleyen Proje Koordinatörü Mehmet Fatih Bütün ise katılımın kendisini son derece mutlu ettiğini ve öğretmenlerimizin dijital anlamdaki ihtiyaçlarına elinden geldiğince Bakanlığımızın destekleriyle yardımcı olabileceğini ifade etti.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık