Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

18 Nisan 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

Ötv Takip Sistemi Geliyor

Ötv Takip Sistemi Geliyor

 Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,  Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV)  denetiminde reform niteliğinde bir düzenleme yaptıklarını, vergi denetiminde artık yeni bir dönemin başladığını söyledi.

e-defter ve e-fatura uygulamalarından sonra, Özel Tüketim Vergisine tabi malların üretimi ve ithali ile bu malların nihai tüketicilere satış anına kadar geçen sürecin elektronik olarak izlenmesi amacıyla Vergi Denetim Kurulu bünyesinde "ÖTV Takip Sistemi" oluşturulduğunu açıklayan Şimşek, şunları kaydetti:

"Söz konusu sistemin çalışmasıyla birlikte, ÖTV'ye tabi malların üretimi ve ithali ile bu ürünlerin tüketiciye teslimi aşamasına kadar olan sürecin etkin bir şekilde denetlenmesi ve oluşabilecek vergi kayıp ve kaçağının yine etkin bir şekilde tespit edilebilmesi mümkün olacak. Sistem, ilk aşamada akaryakıt ve tütün mamülleri üzerinde çalışacak ama ilerleyen dönemde diğer sektörler de bu kapsamda incelenecek. ÖTV'den kaynaklı bir kayıp kaçağa tahammülümüz yok."

 

"Tebliğ hazır"

 

Bakan Mehmet Şimşek, konuya ilişkin yürütülen çalışmalar kapsamında, "Kayıt Saklama Gereksinimleri Tebliği"nin hazırlandığını ve tebliğ taslağının önümüzdeki günlerde Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde yayınlanacağını bildirdi.

"Bakanlık, önemli bir araca kavuşacak"

Türkiye'nin 2012 yılında 71,7 milyar lira olan ÖTV gelirlerinin, 278,8 milyar lira olan toplam vergi gelirleri içerisindeki payının yaklaşık olarak yüzde 26'sına tekabül ettiğine işaret eden Şimşek, söz konusu yılda petrol ve doğalgaz ürünlerinden alınan ÖTV ile tütün mamullerinden alınan ÖTV'nin, toplam ÖTV gelirleri içerisindeki payının ise yüzde 77 olduğunu ifade etti. Şimşek, bu rakamlara göre, ÖTV gelirlerinin yüzde 77'sini oluşturan tütün ve akaryakıtın her aşamasının bundan sonra elektronik ortamda izleneceğini söyledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık