Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

19 Nisan 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Satranç Şampiyonası Karaman Belediyesi Ev Sahipliğinde Başladı

Satranç Şampiyonası Karaman Belediyesi Ev Sahipliğinde Başladı

Karaman Belediyesi Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi, ulusal bir organizasyona daha ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz günlerde on gün boyunca kapılarını kitapseverlere açan Kitap Fuarının ardından bu kez de Türkiye Okul Sporları Satranç Birinciliği Finalleri Karaman’da düzenlendi. 50 ilden 94 takım ve 511 sporcunun katıldığı şampiyona, 9-13 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 

Türkiye Okul Sporları Satranç Birinciliği Finalleri, bugün (10 Haziran 2019 Pazartesi) saat 09.30’da düzenlenen açılış töreniyle başladı. Törene; Karaman Valisi Fahri Meral, Karaman Milletvekili Recep Şeker, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Aşkın Keleş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, Daire Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, yurdun dört bir tarafından gelen sporcular ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan açılış töreni, protokol konuşmalarıyla devam etti.

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, yaptığı açılış konuşmasında; “Okuyan ve düşünen bir şehri hep birlikte oluşturacak, Karamanımızı bir kültür, spor ve sanat merkezi haline getireceğiz” diyerek şu ifadelere yer verdi:

“Öncelikle tüm sporcularımızı böylesine büyük bir spor organizasyon vesilesiyle şehrimizde ağırlamaktan ve bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Satranca oyunların kralı da diyebiliriz, kralların oyunu da. Tarih yazarları birçok kral ya da padişahın satranç oyunundaki ustalığından bahseder. Bizim tarih kitaplarımızda da örneğin Yavuz Sultan Selim'in çok usta bir satranç oyuncusu olduğu belirtilir ve İran şahı ile olan satranç maçları anlatılır. Şans ve tesadüfün değil tamamen zekânın üstünlüğüne bağlı bir oyun olan satrancın gençlerimiz arasında yaygınlaşması bizleri fazlasıyla mutlu etmekte ve yarınlar adına ümitlendirmektedir. Satranç tahtası, beynin jimnastik salonudur derler. Beynini, zekâsını iyi kullanan ve düşünme yeteneğini geliştiren bireylerden oluşan bir toplumun geri kalması asla mümkün değildir. Geçen hafta bu salonda Karaman'ın ilk kitap fuarını düzenledik, bugün ise satranç şampiyonasına ev sahipliği yapıyoruz. Okumak ve düşünmek üzerine yapılacak her türlü etkinliğe ev sahipliği yapmaya ve katkı sunmaya belediye olarak devam edeceğiz. Okuyan ve düşünen bir şehri hep birlikte oluşturacak, Karamanımızı bir kültür, spor ve sanat merkezi haline getireceğiz. Önümüzdeki yıl bu finallerin şampiyona kısmına da talibiz. İnşallah seneye yeniden birlikte olmak dileğiyle tüm sporcularımıza güzel ve başarılı bir final diliyorum.” 

Yapılan konuşmaların ardından şampiyona, protokol üyelerinin ilk taş hamlesi ile başladı. Türkiye Okul Sporları Satranç Birinciliği Finalleri, 13 Haziran 2019 Perşembe günü dereceye giren sporcuların ödüllendirilmesiyle sona erecek. 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık