Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

24 Nisan 2024, Çarşamba

Son dakika Karaman haberleri

SMMMO' Da İstihdam Seferberliği Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

SMMMO' Da İstihdam Seferberliği Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Karaman Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası ev sahipliğinde Karaman Ticaret ve Sanayi Odası ile Karaman Ticaret Borsası tarafından düzenlenen  toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliği çağrısı ve bu kapsamda oluşturulan yeni istihdam teşvikleri muhasebecilere, özel sektöre ve üyelerimize  anlatıldı. 
Karaman SMMM Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Karaman SGK İl Müdürü Serdar Fındık, İŞKUR İl Müdürü Kenan Ateş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Servet Türegün, Karaman Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Umut Aydın, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, Karaman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda serbest muhasebeci ve mali müşavirler  katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Karaman SMMMO Başkanı Umut Aydın; Türkiye'nin  istihdam teşvik paketi ile özel sektör ve işgücü piyasalarına verdiği önemi bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.
SMMMO Başkanı Umut Aydın, muhasebeci ve mali müşavirlerin istihdam seferberliğinin işverenlere ve mükelleflere anlatılması noktasında üzerine düşeni yapacağını söyleyerek katılımcılara  teşekkür etti.
İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında uygulanan teşvikler Akademik Danışman Nezahat Ekici  tarafından ele alındı. “Kısa çalışma ödeneğinden asgari ücret desteğine, SGK prim desteğinden kalkınmada öncelikli bölgelerdeki desteğe kadar 8 farklı başlıkta destek hayata geçti” diyen Ekici, “Nisan ayı sonuna kadar sağlayacağınız her ilave istihdamın 3 ay boyunca ücretini, sigorta primlerini ve vergisini devlet karşılıyor. Burada 3 ay boyunca işverenin maliyeti sıfır. Devamındaki 9 ay boyunca da sigorta primleri ve vergileri devletimiz tarafından ödenmeye devam edilecek. Bir diğer önemli teşvik de herhangi bir sebeple işinde sıkıntı yaşayan girişimciler için getirildi. Ekonomik sebeplerle; işyerinde çalışma sürelerini geçici olarak azaltmak durumda kalan işverenlere 3 ay boyunca çalışanlarının maaşı Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında İşsizlik Sigortası Fonu’ndan ödenecek.” dedi. 
"Yeni İstihdama Ücret Desteği", "Yeni İstihdama Vergi ve Prim Desteği", "Asgari Ücret Desteği", "Nitelikli İşgücü Eğitimi Desteği", "Kısa Çalışma Ödeneği" gibi, teşvik paketinin önemli başlıklarını içeren sunum ile devam eden toplantı, katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla son buldu. 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık