19 Mayıs 2024, Pazar

Son dakika Karaman haberleri

Soner Yeşildaş Basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Soner Yeşildaş Basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Akçaşehir Belediye binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Akçaşehir’in CHP’li yeni Belediye Başkanı Soner Yeşildaş basın mensuplarıyla bir araya gelerek belediyenin durumu hakkında bilgi verdi.
 
Belediye’yi teslim aldıklarında Hikmet Yirşen döneminin borç batağında olduğunu söyleyen Başkan Yeşildaş; “ Akçaşehir Belediyesi resmen borç batağına girmiş, bizden önceki yöneticiler Belediye de arsa bile bırakmamışlar. Piyasaya olan borçlarımızın yanına vergi, SGK ve kredi borçlarını da eklediğimizde 43 milyon liralık bir borç yükü karşımızda duruyor.” Dedi.
 
Seçim çalışmalarında partisinin iftar yemeğini Belediyenin hesabına yazdıran önceki Başkan Hikmet Yirşen’i haklı olarak eleştiren Başkan Yeşildaş; “ Arkadaşlar seçim sürecinde adaylar elbette vatandaşlara iftar yemeği verebilirler, Bizde iftar yemeği düzenledik ama biz kuruşu kuruşuna cebimizden harcadık. Lakin Hikmet Yirşen Belediyenin hesabına yazdırmış. Partinin ve şahsının seçim çalışmasının parasını belediye ödemez, ödeyemez! Bu etik değildir. 170 bin lira iftar yemeği borcunu görünce adeta şok olduk bu nasıl bir vicdan ki, Dinimiz de kutsal sayılan bir yemeği etik ve ahlaki olmayan bir şekilde yapıyorsunuz? Hikmet beye çağırımız kendine yeni arabalar alacağına gel bu yemek borcunu öde.” Dedi.
 
MÜFETTİŞLER DENETLEYECEK
 
Müfettişleri davet ettiklerini belirten Başkan Yeşildaş; “ Yeminli Mali müşavirimiz çalışmaya başlayacak ayrıca müfettişlerde denetleyecek eğer önceki döneme ait her hangi hukuksuz bir şey görürsem yolsuzluk olduğundan şüphe duyarsam hemen hukuki işlemleri başlatırım. Akçaşehir halkının hakkını kimseye yedirmem ve kimsenin yanına kâr bırakmam.” Dedi.
 
7 İŞÇİYİ NEDEN İŞTEN ÇIKARDIM?
 
Geçtiğimiz günlerde 7 çalışanı işten çıkarmak zorunda kaldıklarını belirten Başkan Yeşildaş; “ İşçi arkadaşlarımızla Cuma günü bir toplantı gerçekleştirerek mevcut durumu konuştuk. İşçi çıkartmak istemediğimizi dile getirerek, karşılıklı anlayış ve yardımlaşma çerçevesinde süreci devam ettirmeyi düşündüğümüzü belirttik. Yeni kaynaklar bularak mali durumu düzeltinceye kadar ücret eşitliği sağlama konusunda işçilerimizle mutabakat sağlayarak, tüm maaşları geçici olarak asgari ücret seviyesine çektik.
Ne var ki; bu toplantıdan sonra bazı işçilerimiz belediye önünde gıyabımızda küfür, hakaret ve tehdit içerikli konuşmalar yapmışlardır, bu konuşmalar da şahitli ve delilli olarak tutanak altına alınmıştır. Aynı saatlerde, toplantıda işçi çıkarmayacağımızı belirtmemize rağmen Karaman’da faaliyet gösteren bir haber sitesinde de işçi çıkardığımıza yönelik asılsız ve provokasyon amaçlı bir haber yapılmıştır. Yapılan bu asılsız haberin kaynağını tahmin etmek zor değildir.
İyi niyet çerçevesinde yaptığımız tüm yaklaşımlara rağmen yaşanan tüm bu gelişmeler neticesinde, kurum disiplinini, iş barışını ve çalışma huzurunu sağlamak adına kurumsal aidiyeti olmayan, alenen siyaset güden ve çalışmadan maaş alanlar olmak üzere toplam 7 (yedi) personelle yollarımızı ayırdık, 3 (üç) personeli ise imza ve muvafakat karşılığında bir ay süre ile ücretsiz izne çıkardık. İşinde gücünde, rızkının peşinde olan diğer tüm personelimizle yolumuza devam ediyoruz. Sözümüzün arkasındayız ve arkasında olmaya da devam edeceğiz.” Dedi.
 
HİKMET YİRŞEN'İN İFTAR YEMEĞİ BORCUNUN FATURASI
yukarı çık