Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

03 Mayıs 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

TÜMÇEK Şanlurfa’ya gezi düzenledi

TÜMÇEK Şanlurfa’ya gezi düzenledi

 Hem Şanlıurfa’yı gezdiler hem de iftar verdikleri işçileri ziyaret ettiler

Karaman Tüm Çalışanlar Derneği (TÜMÇEK) Çevre Kulübü, Şanlıurfa’ya gezi düzenledi.

TÜMÇEK Çevre Kulübü Başkanı Mustafa Türk, geziye şehir merkezinde ve köyde çalışan 30 kişinin katıldığını belirterek, herkesin memnun kaldığı güzel bir gezi olduğunu dile getirdi.

Türk, Şanlıurfa’da kendilerini her yaz Karaman’a gelen mevsimlik tarım işçilerinin ağırladığını söyleyerek hem onlar için hem de geziye katılanlar için çok farklı duyguların yaşandığını, dostluklarının pekiştiğini ifade etti. Türk, genellikle Karaman’ın Kılbasan Beldesi’nde konaklayan ve bu bölgedeki tarlalarda çalışan mevsimlik tarım işçileri ile TÜMÇEK tarafından verilen iftarda tanıştıklarını belirterek, onlarla tekrar bir araya gelmelerinin kendilerini memnun ettiğini sözlerine ekledi.

Şanlıurfa’ya ilk kez geldiğini söyleyen Ali İçelli, geziyi düzenleyenlerle kendilerini misafir edenlere teşekkür ederek bu tür birlikteliklerin doğu-batı arasında var olan kardeşliği pekiştirdiğini söyledi. Almanya’da çalışan, Karaman’daki izninin bir kısmını da bu geziye katılarak kullanan emekli işçi Hasan İlçeli, Şanlıurfa’nın her anlamda önemli değerleri olduğunu yerinde gördüklerini ifade ederek bu tür gezilere imkan olduğu ölçülerde mutlaka gidilmesi gerektiğini söyledi.

Karaman-Şanlıurfa kardeşliği güçlendi

Karaman’da çalışan mevsimlik tarım işçilerinin tüm programını takip eden Mehmet Acar, kendilerini gerek Ramazan ayında iftar vererek memnun eden gerek bayramın ilk günü yalnız bırakmayarak ailelerini sevindiren Karamanlı kardeşlerini evlerinde memnuniyetle ağırladıklarını söyleyerek TÜMÇEK Çevre Kulübü üyelerine teşekkür etti. Acar, yaklaşık 10 yıldır aileleri ile Karaman’ın Kılbasan Beldesi’ne gelerek tarlalarda çalıştıklarını, ekmeklerini kazanmaya çalıştıklarını belirterek kendileri ile 2012 yılı  Ramazan ayında tanıştıkları kardeşleri ile Şanlıurfa’da buluşmalarının, onları ağırlamanın kendilerini sevindirdiğini sözlerine ekledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık