Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

19 Mart 2024, Salı

Son dakika Karaman haberleri

Türk Satrancında Bir İlke İmza Attılar!

Türk Satrancında Bir İlke İmza Attılar!

Karaman’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kent Konseyi Başkanlığı ve Satranç İl Temsilciliği’nin engelli bireylere yönelik düzenledikleri satranç eğitimlerine katılan ve kendilerini geliştirme fırsatı bulan Rakibe Akdağ, Zeynel Bulut, Durmuş Ali Dağ, Fadimana Karaman ve Mustafa Diker, satranç aday hakem kursunu başarıyla tamamlayarak Türkiye’de bir ilke imza attılar.
Satranç branşına ilk sporcu olarak adım atan Karamanlı engelli bireyler, 2018 Aralık ayında düzenlenen Satranç 1. Kademe Yardımcı Antrenör Yetiştirme Kurslarına katılarak antrenörlük belgesi almaya hak kazandılar. Daha sonra yine Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Karaman’da açılan aday hakem kursuna katılarak başarılı olan engelli bireyler, satranç branşında Türkiye’de ilk Engelli Aday Hakem Ünvanına Sahip Oldular. 
Kursları başarıyla tamamlayan engelli bireyler için Gönül Gözü Engelli ve Emekli Dinlenme Evi’nde hakem kokart ve hakem lisans dağıtım töreni düzenlendi. Törene, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Mustafa Karadeniz, Cavit Bardak, Amatör Spor Kulübü Konfederasyonu Başkanı Celalettin Özcan, Başyayla Gençlik ve Spor İlçe Spor Müdürü Mehmet Göksu, Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Mustafa Eroğlu, Engelli Meclis Başkanı Özlem Attar, Eski Amatör Spor Kulübü Konfederasyonu başkanı Mehmet Ali Demir ile vatandaşlar katıldı.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık