Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

19 Mart 2024, Salı

Son dakika Karaman haberleri

Türkçe'nin Başkentine KMÜ'den Dil Eğitimi Bölümü

Türkçe'nin Başkentine KMÜ'den Dil Eğitimi Bölümü

Üniversite Senatosunun kararı ve Yükseköğretim Kurulunun onayıyla üniversitede Eğitim Fakültesi bünyesinde Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü ile bu bölüme bağlı olarak Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı açılması kararlaştırıldı. 
Kararın memnuniyet verici olduğunu ifade eden KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, yeni açılan bölüm ve anabilim dalının hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Türkçe’nin başkenti Karaman’da bu misyonun en önemli temsilcilerinden birisi olan üniversitemiz, ilimiz ve bölgemizin ihtiyaçları doğrultusunda akademik gelişimine devam etmektedir. Üniversitemizde dil ve edebiyatla ilgili diğer bölüm ve programların yanı sıra Türkçe Eğitimi üzerine de anabilim dalı kurulması, dil araştırmaları ve eğitiminde yükseköğrenim camiamıza önemli katkılar sağlayacaktır. Yeni bölüm ve anabilim dalımızın başta üniversitemiz ve ilimiz olmak üzere Türkçe'ye gönül veren herkes için hayırlı olmasını diliyorum." dedi. 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık