Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

28 Mart 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajları

KARAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI´NDAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI 

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası  Meclis Başkanı Ahmet ÇELİK ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan ALKAN “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” dolayısıyla  yayınladıkları mesajda; 

“Cumhuriyetimizin ilan edildiği 29 Ekim tarihi hepimiz için çok özel ve gurur dolu bir gün. Çok büyük mücadelelerle elde edilen kazanımlar, ancak aynı kararlılık ve sahiplenme ile korunmak ve yaşatılmak zorundadır. Bu görev bize miras kaldığı gibi, bizden de sonraki nesillere ulaşacaktır. Çağdaş medeniyetler seviyesine giden en güzel yol Cumhuriyet yoludur. Ülkemizin aydınlık geleceği için, yarınların sorumluluğunu taşıyan ve karşılarına çıkabilecek her sorunun üstesinden gelebilecek ölçüde nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak, hepimiz bu aziz vatan için bütün benliğimizle çalışmaya ve üretmeye devam etmeliyiz. 

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Muasır medeniyet seviyesine ulaşmayı amaçlarken, çağdaşlaşmayı ve tüm kurum ve kurallarımızla birlikte bir zihniyet devrimi gerçekleştirmemizi hedeflemişti. O, çizdiği aydınlık yolda, fertlerin bütün varlıklarıyla yurdunun ve milletinin hizmetinde bulunmayı, refahı ve mutluluğu yakalayabilme şuur ve inancını vermiş, insani değerleri yitirmeden, şerefle yaşayabilmeyi öğretmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle;  Cumhuriyetimizin 95.  kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını yürekten kutlar, bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bu topraklarda, bu imkânlarla yaşama imkânını sunabilmek için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle  anar; saygılarımızı sunarız.”dediler.

..................

Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Adem KAPAR, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, büyük mücadeleler neticesinde kazanılan milli mücadelenin Cumhuriyet ile taçlandırılışının 95. Yıl Dönümünü yayımladığı mesajla kutladı.

"Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Bu nedenle yüce Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek koruyacak, huzur ve refah dolu yarınlara taşıyacaktır.

Bugün, geçmişte olduğu gibi bizi biz yapan değerlerimizi daha gür sesle tek yürek olarak haykıracak, geleceğe daha bir güvenle bakacağız. Bu duruşumuzla, kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına da bir kere daha en güzel cevabı vermiş olacağız. 

Birlik ve beraberliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de hep koruyacağız. Çünkü biz, farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, bizi birbirimize sarsılmaz bağlarla bağlayan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçılarıyız. Dahası, en zor şartlara ve bütün imkânsızlıklara rağmen hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayan, bağımsızlığından asla taviz vermeyen, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü İstiklal mücadelesini zaferle neticelendiren bir milletiz.

Gururla kutladığımız Cumhuriyetimizin 95’inci kuruluş yıl dönümünde, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu Cennet Vatan topraklarının bütünlüğü ile Cumhuriyetimizi korumanın azim ve kararlılığı içindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, canlarını bu vatan, millet ve devlet uğruna feda eden tüm Aziz Şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum”

........................

REKTÖR AKGÜL’DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Tarih boyu pekçok devlet kuran, tüm fertleriyle birlikte en zor koşullarda bile varlığını korumayı başaran aziz milletimiz, 29 Ekim 1923 günü de önemli bir karar alarak yeni devletinin temelini atmıştır.

Fedakarlıklarla kurduğumuz, yaklaşık bir asırdır ortak akılla ve millî iradeye güvenerek iç ve dış tehditlere karşı sonuna kadar koruduğumuz Cumhuriyetimiz, sağlam temellerle ve mensuplarının ortaya koyduğu inanç ve dirayetle muasır medeniyet yürüyüşüne devam etmektedir.

Cumhuriyetimiz, kuşkusuz ki varlığını; uğruna gece gündüz demeden çalışan, tüm fertlerini ayrıt etmeksizin kendi kardeşi bilen, gerektiğinde canını hiçe sayan, çalışkan, yürekli, inançlı bireylere borçludur ve geçmişine sahip çıkarak geleceğini inşa etmeye çalışan vatandaşlarının omuzlarında her geçen gün daha da güçlenecektir.

Bu düşüncelerle, şahsım ve üniversitem adına Cumhuriyetimizin 95'inci yılını kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı ve milleti uğruna gözünü kırpmadan canını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

..........................

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MEVLÜT KUNTOĞLU’NUN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. 

İl Müdürü Kuntoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bağımsızlığı karakteri olarak benimsemiş milletimizin, nice zor şartlar altında mücadele ederek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. yılı kutlu olsun.

Tarih, dün olduğu gibi bugün de içte ve dışta zaman zaman düşmanlıklarını ortaya koyan hain ve işbirlikçilere karşı bağımsızlık aşkıyla istiklalinden vazgeçmeyen milletimizin zaferlerine şahit olmaktadır.

Düşmanın, memleketin dört bir yanını sömürgeci güçlerin menfur ittifaklarıyla sardığı o karanlık günlerde bizi bir arada tutan, birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik bilincinin en büyük gücümüz olduğunu, melun girişimlere karşı yakın zamanda milletimiz tekrar göstermiştir. Bu sebepledir ki yeni neslimizin nitelikli, özgüveni yüksek, millî ve manevi değerlerimizle yetiştirilerek aklıselim ve kalbiselim sahibi bireyler olması önceliğimizdir. 

Gazi Mustafa Kemâl Atatürk’ün örnekliğiyle ülkemizi gelişmiş medeniyetlerin de üstüne çıkarma çabasındayız. Bütün mazlum milletlere, istiklale inanmışlığıyla örneklik ve öncülük eden bilge ve ahlaklı nesillerimizin, dünyaya barış ve huzuru hâkim kılacak hedeflerle yetişmesi için tüm gücümüzle çalışıyoruz.

Yakın zamanda Bakanlığımızın açıkladığı 2023 Eğitim Vizyonu ile Türk Milletinin toplumsal bütünleşmesi ve ortak ülküye dayalı şimdi ve gelecek tasavvurunun inşasına öncülük etmek için çocuklarımız ortak paydasıyla, Türkiye Cumhuriyeti’nin gücüne güç katacak strateji ve planlamalarla, yeniliklerle yol alacağız. Bu uğurda üzerimizdeki sorumluluğun farkındalığıyla Cumhuriyetimizi güçlü kılacak 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için veli ve öğrencilerimizin desteğine daima ihtiyacımız olacak. 

Bu düşüncelerle 95 yıllık güçlü ve daima genç kalacak Cumhuriyetimizin mimarı Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, cennet vatanımız için fedakârlıklarla mücadele eden ebediyete irtihal etmiş tüm şehit ve gazilerimizi minnetle yâd ediyor; bu kutlu davada canlarını feda etmeye hazır bulunmuş gazilerimize Allah’tan uzun ömürler diliyorum.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.

.........

AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet ER, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan ER mesajında; "Cumhuriyetimizin ilanının 95. yıldönümünü Milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladığımız bu anlamlı günde Karaman hemşehrilerime sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetin ilanını, ilk günkü gibi büyük bir coşku ile milletçe kutluyoruz. Başlangıcından sonuna kadar her safhası eşsiz mücadelelerle dolu Kurtuluş Savaşı, Mustafa Kemal'in önderliğinde milletin her ferdinin fedakârlıkları sonucu kazanılan büyük bir zaferdir. Ülkenin işgali karşısında tek vücut olan halkımız, kurtuluşa ve ardından Cumhuriyete uzanan şanlı bir yürüyüş başlatmıştır.
Milletimizin bağımsızlığından ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya ilan eden Cumhuriyet, çağdaş dünyada hak ettiğimiz yeri alma kararlılığımızın da göstergesi olmuştur. Cumhuriyetle yönünü belirleyen ve muasır medeniyetler seviyesini aşma hedefini gerçekleştirmek için 95 yıldır büyük çaba gösteren Türkiye, yoluna kararlılıkla devam etmektedir.
Cumhuriyetin 100. yılında, dünyanın en büyük 10 ekonomisi içerisinde olmayı hedefleyen ülkemizin bu hedefe ulaşılacağına olan inancımız tamdır...Milletimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak, birlik ve beraberlik içerisinde, hoşgörüsünü, sağduyusunu kaybetmeden ilerleme yolunda sağlam adımlarla yürümeye devam edecektir.
Sağlanan barış ve huzur ortamı sayesinde; eğitimden sağlığa, sanayileşmeden altyapıya, siyasetten ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirilmiştir. Bu sayede, bugün Türkiye Cumhuriyeti; köklü, büyük ve güçlü bir devlet olarak, laik, demokratik ve çağdaş yapısıyla pek çok ülke için örnek ve model durumuna gelmiştir.
Dünya ile entegre olarak, geniş ilişkiler ağı kuran ülkemiz, bu yeni kabiliyet sayesinde sadece bölgesel misyon ve sorumluluklarını yerine getiren bir ülke değil, aynı zamanda insanlığın ortak sorunlarının çözümünde elini taşın altına koyan bir devlet olarak takdirle anılmaktadır.
Demokrasimiz, temel kurum ve mekanizmalarıyla her geçen gün daha da olgunlaşarak, çoğulcu demokratik normlara uyum yönünde önemli mesafeler katetmiştir. Demokrasi, Cumhuriyetimizin değişmez ve değiştirilemez bir niteliği haline gelmiştir. Çünkü demokrasi, milletin dile gelmesi, varlığını hissettirmesi, bütün farklılıklarıyla temsil edilmesi imkânıdır.
Bu imkânı derinleştirmek, milletimizin birliğinin nişanesi olan değerlerle, zenginliğinin göstergesi olan farklılıklarını koruyacak bir biçimde demokrasiyi her düzeyde geliştirmek, hepimizin ortak sorumluluğudur.
Binlerce yıllık devlet geleneğine ve büyük devlet olmanın tecrübe, hafıza ve refleks mirasına sahip Türk Milleti, yeni uluslararası düzende hak ettiği yeri alacaktır. Zengin insan kaynağımız, gelişen ekonomik gücümüz, köklü kültürümüz ve demokrasimizin erdemleri bu süreçte temel itici gücümüz olacaktır.
Gücümüzün, potansiyelimizin, birliğimizin, beraberliğimizin değerini hiçbir zaman unutmayalım. Bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık, birlikte oluşturacağımız mutlu ve müreffeh geleceğe olan güvenimiz, bizi birbirimize daha çok kenetliyor.
Gerekli irade, azim, vizyon ve cesareti gösterebildiğimiz takdirde Türkiye'nin, yeni dünya düzeninde değişimi "takip eden" değil, "talep eden" ve "şekillenmesine katkıda bulunan bir ülke olacağına olan inancımız tamdır.
Bu konuda Karaman ili olarak da hepimiz üzerimize düşen görev ve sorumluluğun farkındayız. Bu farkındalığın gereği olarak İlimizin her konuda gelişip kalkınması için büyük çaba sarf ediyoruz. Hedefimiz, ilimizi her konuda en üst sıralara taşımaktır.
Bu inançla, bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi rahmetle; kahraman gazilerimizi de şükranla anıyorum. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun!"dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık