Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Yeniden Refah Partisi Karaman İl Başkanı Bektaş TURA

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI BASIN AÇIKLAMASI
 
Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Bektaş TURA ; “Bugün, vatan aşkıyla cepheden cepheye koşturan kahraman askerlerimiz ve bütün işgal girişimlerine göğsünü siper eden fedakâr milletimizle kazandığımız Kurtuluş Savaşımızın şanlı zaferinin 97. yıldönümü. Yeniden Refah Partisi Karaman Teşkilatları olarak, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.
 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında 26 Ağustos’ta başlayan Büyük Taarruzun ardından 30 Ağustos’ta kazanılan başarı, istiklal mücadelemizi zaferle sonuçlandırmıştır. Bu büyük zaferle topraklarımız işgalden kurtulmuş, bu zaferin temin ettiği emniyetli zemin üzerine Cumhuriyet kurulmuştur.
 
Milletimiz tarih boyunca milli ve manevi değerlerini korumak için her türlü mücadeleyi göze almış, vatanına ve bayrağına göz dikenlere asla fırsat vermemiştir. 30 Ağustos’u hatırlamak da, aziz milletimizin Kurtuluş Savaşı’nın en zorlu şartları altında bile vatanı uğruna verdiği mücadeleden asla vazgeçmeyen büyük karakterini anlamak bakımından önem taşımaktadır.
 
Yüce milletimiz bu büyük karakterini, tarihin sayfalarına bir destan daha yazmıştır. Bu millet hangi şart altında olursa olsun, güce boyun eğmemiş, esareti ve dayatmayı asla kabul etmemiştir. 30 Ağustos Zaferi‘nin, bugünlere de ışık tutan en temel mesajı budur. Bu zafer, Türk milletinin tarihin hiçbir döneminde taviz vermediği bağımsızlık ve özgürlüğü için gösterebileceği cesaret, fedakârlık ve kahramanlığın göstergesidir.
 
Yeniden Refah Partisi olarak, milletimizin gelecekte de iradesinden ve istiklalinden asla vazgeçmeyeceğine yürekten inanıyoruz. Merhum Erbakan Hocamız Milli Görüşün ne olduğunu anlatan şu veciz sözleriyle, hem bu güne hem de geleceğe dair bir perspektif çizmektedir: “Herhangi bir kimse Malazgirt'te inanışının şahlanışını yaşamadan, Kosova'da, Niğbolu'da bir kılıç olup parlamadan, Ulubatlı Hasan olup İstanbul'u fethetmeden, Sultan Fatih olup atını denize sürmeden, Kanuni olup şanlı ordularıyla Avrupa'nın içlerine yürümeden, Seyit çavuş olup 250 kiloluk mermiyi “Ya Allah” deyip namluya sürmeden, bir insan Sakarya'nın siperlerine girmeden ve Kıbrıs'ta düşman tahkimatının arasından geçmeden Milli Görüş'ün ne olduğunu anlayamaz.”
 
Yeniden Refah Partisi Teşkilatları olarak, aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı‘nı kutluyor, bu zaferi bizlere hediye eden tüm şehitlere Cenab-ı Allah‘tan rahmet diliyor, şükran ve minnetle anıyoruz.
.................
Karaman Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Şevket VAROL
Karaman Beşiktaşlılar Derneği 30 Ağustos Mesajı
Ulusumuzun düşman işgalinden kurutuluşunun müjdecisi olan 30 Ağustos Zaferi; ulusal varlığımıza ve cumhuriyetimizin temel niteliklerine yönelik saldırılar karşısında, ulusal duyarlılıklarımızın simgesi olarak bizi yüreklendiriyor, heyecanlandırıyor ve mücadele azmimizi güçlendirmeye devam ediyor. 30 Ağustos zaferi aziz milletimizin hürriyeti için yaptığı mücadelenin sonucudur. Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde Türk milleti yedi düvele karşı tarihte her daim olduğu gibi bağımsızlığımızı kaybetmemek, bayrağımızı göklerde dalgalandırmaya devam etmek için canla, başla mücadele vererek bu cennet vatanı bizlere armağan etmişlerdir. Milli bayramların kutlanması, coşkusu gelecek nesillere ışık tutmak için büyük bir fırsat önemli bir adımdır. Vatan, millet, bayrak ve insan sevgisini yüreğinde hissetmeyen bireylerden oluşan toplumlar yozlaşır, her hürlü manevi duygulardan arınarak yok olurlar.
Yüz yıllardır hür yaşamış milletimiz 30 Ağustos gibi nice zaferler elde etmiş, etmeye devam edecektir. Biz kardeşler bir olalım, iri olalım, diri olalım yeter ki. Büyük mücadeleler sonucu böyle bir zafer kazanan başta Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.
..................
Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Adem KAPAR'IN 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

 

"Milletimizin hürriyet ve bağımsızlık fikrinin ölmez bir abidesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun"

 

 

“Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından olan ve milletimizin hürriyet ve bağımsızlık fikrinin ölmez bir abidesi olarak tarihteki yerini alan 30 Ağustos Zafer Bayramı, aynı zamanda bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir.

Milletimizin makûs kaderini değiştirmiş olan bu zafer ile Türk milleti hiçbir şekilde Vatanın bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını 30 Ağustos 1922’de olduğu gibi 15 Temmuz’da da bütün dünyaya ispat etmiştir.

Bu duygularla aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ediyor, Ulusumuza eşsiz zaferler kazandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız için biran bile düşünmeden şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimiz ile 15 Temmuz günü yaşadığımız darbe kalkışmasında bir an olsun tereddüt etmeden gözünü kırpmadan hakka yürüyen demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyorum.”

...............................

Rektör Akgül’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Geçtiğimiz günlerde kutladığımız Malazgirt Zaferi’nin ardından bugün de milletimiz adına farklı bir gurur kaynağı olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamaktayız. Malazgirt Zaferi 948 yıl önce Anadolu’yu Türklerin vatanı haline getirirken 30 Ağustos 1922’de kazandığımız Zafer Bayramı ise Anadolu topraklarının ilelebet Türk yurdu olarak kalacağının ispatı olmuştur. 

İstiklal mücadelemizle birlikte vatanını, bayrağını ve istikbalini canı pahasına korumaya kararlı olan milletimizin elde etmiş olduğu bu zafer milletimizin bağımsızlık tutkusunu perçinlerken esaret altında yaşayan diğer milletlere de ilham kaynağı oluşturmuştur. 

İstiklalimiz ve istikbalimiz uğruna canını hiçe sayan ecdadımızın dünya tarihine örnek olan bu mücadelesi aziz milletimiz için de eşsiz bir kılavuz olmuş, bu bilinçle yoğrulan milletimiz günümüzde dahi süren tehditler ve saldırılar karşısında yine omuz omuza mücadele ederek hiçbir yaptırıma, baskıya ve tehdide boyun eğmeyip onurlu duruşunu sürdürmeyi devam ettirmiştir.  

Bu vesileyle, ulusumuzun bağımsızlığını kazanmasında ve üzerinde yaşadığımız toprakların ilelebet Türk yurdu olarak kalmasında önemli bir dönüm noktası olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, bu zaferi Türk milletine armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yanı sıra tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum.”

................

AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıldönümü vesilesi ile bir  mesaj yayınladı.

Başkan Çağlayan mesajında şu ifadelere yer verdi;

 

Tüm dünyanın adından övgü ile bahsettiği, nesilden nesile düşmanlara karşı direnen bir halkın destanı haline dönüşen 30 Ağustos 1922 Zaferi bizim için; tam bağımsızlığımızın, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin yaratıcısı olmuştur. Bu zafer yalnızca bizim değil; tüm mazlum ulusların, hatta tüm insanlığın, özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramıdır.

 

Üzerinden 97 yıl geçmiş olan bu Zafer, Anadolu halkının kararlı duruşu ve fedakârlıkları ile Mustafa Kemal Atatürk’ün yol göstericiliğinde, üstün bir askeri başarı olmasının yanında; din, dil, ırk ve inanç ayrımı gözetmeden omuz omuza mücadele veren bir halka onurunu ve bağımsızlığını tekrar kazandırmıştır.

Onurla, övünçle yıl dönümünü kutladığımız bu zaferle, tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmeyen ve şartlar ne olursa olsun bağımsızlığından, vatanın bölünmez bütünlüğünden, bayrak sevgisinden, milli ve manevi değerlerinden asla vazgeçmeyen bir millet olduğumuzun farkındayız. 

Bu vesileyle şunu da belirtmek isteriz ki, Türkiye Cumhuriyeti bölünmez bütünlüğünü her zaman koruyacaktır.

Tarihi şanlı zaferlerle dolu olan büyük Türk milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramının 97. Yıldönümünü en içten duygularımızla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

............

KTSO BAŞKANLARIN´DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet ÇELİK ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan ALKAN 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladıkları mesajda, bağımsızlık yolunda tek yürek olan milletimizin 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da kazanılan, tarihe altın harflerle nakşedilmiş bir destan olduğunu ifade ettiler.

Başkanlar; Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zaferin 97. Yılını kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz. Bu zafer Anadolu insanının kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, topyekûn verdiği onurlu bir mücadelenin eseridir.Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile vatan topraklarımız düşman işgalinden kurtarılmış, milletimiz hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.

Yüreği vatan ve millet sevgisiyle kavrulan şanlı ecdadımızın, sömürgeci devletlerin Anadolu’ya yönelik tüm beklentilerini boşa çıkardığı Baş Komutanlık Meydan muhaberesi, tarihin altın sayfalarına nakşedilmiş unutulmaz bir kahramanlık destanıdır. Kurtuluş Savaşı’nın askerî safhasının tamamlanarak diplomatik mücadele döneminin başlamasını sağlayan bu kesin zafer, Türk milletinin vatanını, milletini ve bayrağını her ne koşulda olursa olsun, her zaman aynı azim, cesaret ve kararlılıkla koruyacağını bir kez daha gözler önüne sermiştir.


Bu inançla; Vatan, millet, bağımsızlık ve bayrak gibi değerlerimiz için canlarını feda eden ve bugün sahip olduğumuz imkânların temellerini atan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; Zafer Bayramınızı kutluyoruz.” dediler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık