Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

741. Yıl Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri

741. Yıl Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri

741. Yıl Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri 02 Mayıs 2018 Çarşamba günü başlıyor. Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan yaptığı açıklamada tüm hemşerilerimizi 741. Yıl Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan programlara davet etti.
Başkan Çalışkan; "13 Mayıs 1277 Yılında Karamanoğlu Mehmet Bey'in ilan ettiği Türkçe fermanı ile Türkçe Anadolu'da yeniden devlet dili olmuştur. Fermanın ilan edildiği o tarihten bugüne Karaman Türkçe hassasiyeti ile öne çıkmıştır. Her yıl 13 Mayıs'ta final yapan bir dizi etkinlik ile Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Etkinliklerini gerçekleştiriyoruz. Bu yıl Karamanoğlu Mehmet Bey'in ünlü Türkçe fermanını ilan ettiği 1277 yılından bugüne 741 yılı geride bırakmış oluyoruz. 741. Yıl Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi anma etkinlikleri için Karaman Valiliğimiz ve Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitemiz ile birlikte beğenerek takip edeceğinizi umduğumuz bir program hazırladık. Üniversitemizde 02-11 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan kitap fuarına Türkçemizi hassasiyet ile kullanarak yaşatan birçok yazar ve konuşmacı katılacak, paneller ve söyleşiler gerçekleşecek, imza günleri düzenlenecek. 12 Mayıs 2018 Cumartesi günü ilimizde ve Dünyada Türkçe alanında birçok çalışması bulunan Doç. Dr. İdris Nebi Uysal, Prof. Dr. Turan Karataş ve Prof. Dr. Leylâ Karahan Türkçeyi anlatacaklar. 741. Yıl Türk Dil Bayramı ve 2018 UNESCO Atebetü'l-Hakayık Yılı münasebeti ile Dünya Dili Türkçe isimli panelde buluşalım. 13 Mayıs Pazar Günü Yunus Emre Camii’nde Hz. Yunus Emre'nin yanı başında Yunus Emre Hoşgörü Sofrasında bir araya geleceğiz. Aynı gün Balkusan'daki törenlerin ardından, İbrahim Sadri bizlere Yunus Emre şiirlerini seslendirecek. Tüm hemşerilerimizi etkinliklerimize davet ediyorum. Atamız Karamanoğlu Mehmet Bey'in mirasına güzel Türkçemize birlikte sahip çıkalım." dedi.
741. Yıl Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri 02 Mayıs 2018 Tarihinde başlayıp 13 Mayıs 2018 tarihinde ki etkinlikler ile sona erecek.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık