Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

28 Mart 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

AGD’den Mekke’nin Fethi Gecesi

AGD’den Mekke’nin Fethi Gecesi

31 Aralık gecesi düzenlenen ve Mekke’nin Fethi’nin 1388. Yıldönümünün kutlandığı programa Karamanlılar büyük ilgi gösterdi.

Sunuculuğunu Hasan Uysal ve AGD Kaşif Grupları önderi Enes Kamil Selçuk’un yaptığı program İstiklâl Marşı ile başladı. Daha sonra tüm salon “Zulmü alkışlayamam” şiirini okuyarak İstiklâl Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle andı.

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Karaman Birincisi Ömer Faruk Küpdilli tarafından açılış Kur’an-ı Kerim’i için Fetih Sûresi 1-5. Ayetler ve Nasr Sûresi okundu. 

Programın selamlama konuşmasını yapan AGD Şube Başkanı Şabettin Gezen, tüm misafirleri selamlayıp katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti. Şabettin Gezen, konuşmasında şunları dile getirdi:

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), evrene, çevreye, insanlara ve kendine karşı sorumluluklarının farkında; tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı; kardeşliğin, merhametin, sevginin ve iyiliğin yaygınlaştırılmasında emek sahibi; adaletin tesisinde kararlı; bilgili, inançlı ve çalışkan bir nesil yetiştirmenin gayretinde müstesna bir kuruluş olmayı amaçlamaktadır.

İyinin, doğrunun, faydalının ve adaletin yeryüzüne egemen olması mücadelesinde hangi renkten ve ırktan olursa olsun tüm mazlumların yanında olmayı da kendimize görev addediyoruz. Yeryüzündeki her insan için yaşama hakkını, inanç ve düşünce hürriyetini, aile oluşturma ve neslini koruma hakkını, mülkiyet edinebilme hakkını ve akıl sağlığının güvenceye alınması hakkını temel ve vazgeçilmez haklar olarak kabul ediyoruz. Özgür ve hak sahibi olarak doğan insanların özgür ve hak sahibi olarak yaşayacakları “Yeni Bir Dünya” sevdamızdır.

Şabettin Gezen konuşmasını sonlandırırken programın hazırlanmasında emeği geçen herkese ve katılımlarından dolayı misafirlere bir kez daha teşekkür etti.

Mekke’nin Fethi programına, gönderilen mesajların okunmasıyla devam edildi. Sırasıyla Karaman Milletvekili Recep Şeker, Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk, AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun mesajları okundu. Ardından Prof. Dr. Ömer Dinçer İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ahmet Erbaş Mekke’nin Fethi adlı şiiri seslendirdi.

Bu yıl Mekke’nin Fethi sunumu Karaman AGD Şubesi eski başkanlarından ilahiyatçı Tevfik Baran tarafından yapıldı. Tevfik Baran konuşmasına böylesine güzel bir gecede Mekke’nin Fethi için bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu güzellikten mahrum ve uzak olan insanlarımız için dua ederek başladı. Tevfik Baran’ın Mekke’nin Fethinden tablolar aktardığı etkileyici konuşması salon tarafından ilgiyle dinlendi. Tevfik Baran konuşmasına şöyle devam etti:

En güzel örnek olan Peygamberimizi kendimize örnek aldığımız gün yeryüzünde zalimlerin zulmü sona erecek ve mazlumların ahı dinecektir. Mekke’nin Fethi’ni andığımız bu gecede Kudüs’ü anmazsak olmaz. Yeryüzünde çizilen karton sınırlar silinecek ve elbet bir gün Kudüs de siyonist işgalden kurtarılarak fethedilecektir. Dünya’ya İslam hakim olduğu gün, AGD’nin yetiştirdiği gençler yeryüzüne dağıldığında ve bu tohumlar yeşerdiğinde göreceğiz ki o zaman plakalar değişecek: 1 Mekke, 2 Medine, 3 Kudüs, 4 Bağdat, 5 Tahran, 6 İstanbul olacaktır.  

Konuşmanın  ardından AGD Şube Başkanı Şabettin Gezen Tevfik Baran’a plaket takdim etti. 

Fetih Gecesinin bu yıl ki sanatçı konuğu Yusuf Karaburç’tu. Yusuf Karaburç sırasıyla Sen Yoksun Diye, Şehit, Aydınlığın Şarkısı, Banane Amerika’dan, Söz Olsun isimli eserlerini seslendirdi. Ayrıca tüm salonla birlikte Karanlığın Ortasında isimli ezgiyi söyledi. Yusuf Karaburç’a da Şabettin Gezen tarafından plaket takdim edildi.

Fetih Gecesi daha sonra Kur’an Ziyafeti ile devam etti. Hafız Hüseyin Selman Altın tarafından Fetih Sûresi 27-29. Ayetler, Beyyine Sûresi 5-8. Ayetler ve Nasr Sûresi okundu. Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından Hafız Hüseyin Selman Altın’a EHAD Şube Başkanı Abdurrahman Eken tarafından plaket takdim edildi.

Programda 7. Türkiye Değer Ödülleri şiir kategorisinde Türkiye Birincisi olan Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Tarık Gümüş “Hani Söz Vermiştik” adlı şiiri seslendirdi.

Programın sonunda Siyer-i Nebi Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

SİYER-İ NEBİ LİSE YARIŞMASI KAZANANLAR LİSTESİ

KIZ ÖĞRENCİLER

1. EMİNE ÖZDAMAR                       (1000 TL)             15 TEMMUZ ŞEHİT MUHAMMET YALÇIN AİHL

2. E. NİDA ZENGİNOĞLU               (750 TL)                15 TEMMUZ ŞEHİT MUHAMMET YALÇIN AİHL

3. RAVZA NUR KANTAR                (500 TL)                15 TEMMUZ ŞEHİT MUHAMMET YALÇIN AİHL

4. HASRET KAYA                               (250 TL)                ERMENEK HASAN KALAN FEN LİSESİ

5. ZEHRA ÖZDEMİR                         (Sürpriz Ödül)   15 TEMMUZ ŞEHİT MUHAMMET YALÇIN AİHL

6. FATMA ZEHRA AYTEKİN           (Sürpriz Ödül)   15 TEMMUZ ŞEHİT MUHAMMET YALÇIN AİHL

7. ŞEYDA BETÜL İYİBAŞ                  (Sürpriz Ödül)   15 TEMMUZ ŞEHİT MUHAMMET YALÇIN AİHL

8. MELİKE BAĞCACI                        (Sürpriz Ödül)   ERMENEK İMKB ANADOLU LİSESİ

9. NİSA ERTAŞ                                   (Sürpriz Ödül)   NECATİ YENİEL KIZ AİHL

10. GAMZE GÜL BAĞİÇİ                 (Sürpriz Ödül)   ERMENEK İMKB ANADOLU LİSESİ

 

ERKEK ÖĞRENCİLER

1. H. HÜSEYİN YAVUZ                    (1000 TL)             PROF. DR. ÖMER DİNÇER İHL

2. OSMAN AKSOY                           (750 TL)                PROF. DR. ÖMER DİNÇER İHL

3. ADEM CANBAZ                            (500 TL)                LARENDE ANADOLU LİSESİ

4. MURAT AHMET AKAY               (250 TL)                BAŞYAYLA M. AKİF ERSOY ÇPL

5. OĞUZHAN ASLAN                      (Sürpriz Ödül)   ERMENEK İMKB ANADOLU LİSESİ

6. MUHAMMET ÇİFTÇİ                   (Sürpriz Ödül)   N.F.K. SOSYAL BİLİMLER LİSESİ

7. FATİH İŞLİYEN                              (Sürpriz Ödül)   KARAMAN ANADOLU İHL

8. MUHAMMET ÇAĞLAR               (Sürpriz Ödül)   KARAMAN ANADOLU İHL

9. MUSTAFA ÖZKOCA                    (Sürpriz Ödül)   N.F.K. SOSYAL BİLİMLER LİSESİ

10. ABDULBAKİ TAŞ                        (Sürpriz Ödül)   PROF. DR. ÖMER DİNÇER İHL

 

Mekke’nin Fethi gecesinde son olarak Umre Kurası yapıldı. Kura sonucunda kazanan Fehmi Özşahines’e ödülü Saadet Partisi İl Başkanı Şaban Şahin tarafından verildi.

Program dua ile son buldu.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık