Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

AK Parti Karaman Teşkilatından,Türk Dil Bayramı Mesajı

AK Parti  Karaman  Teşkilatından,Türk Dil Bayramı Mesajı

Çağlayan, insanlar arasında anlaşmanın, paylaşmanın, birlik ve beraberliğin teminatı olan dilin, kültürlerin ve medeniyetlerin köşe taşı, gelenek ve göreneklerin nesilden nesile aktarılmasında en etkili araç olduğunu bildirdi. Türkçe'nin dünyanın sayılı dilleri arasında yer aldığını kaydeden Çağlayan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Kadim dilimiz Türkçe, asırlar boyunca çok farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış bu topraklarda, milli kültürümüzün ve milli kimliğimizin oluşmasına vesile olmuştur. Asya içlerinden Avrupa'nın ortasına kadar oldukça büyük bir coğrafyaya yayılan Türkçemiz, farklı şive ve ağızlara ayrılmasına rağmen, kardeş halklar arasında aramızda kurulan güçlü bağların temelidir.

Hoşgörünün, barışın ve sevginin dili Türkçemiz, ortak bir maziye sahip halklar arasında yıkılmaz gönül köprüleri kurmuştur. Türkçemizin, sahip olduğu sözcük varlığının yanı sıra deyim, atasözü ve vecize hazinesi bakımından da dünyanın önde gelen dilleri arasında yer alması, milletimiz için bir gurur vesilesidir.

Türkçemizi sanat, edebiyat, bilim ve eğitim dili olarak daha yükseklere taşımak, yabancı kelime istilasına karşı korumak, seçkin eserler üreterek Türkçemizin itibarını yükseltmek hepimize düşen en büyük sorumluluktur."

'VATANDAŞLARIMIZIN GEREKLİ HASSASİYETİ GÖSTERECEKLERİNE İNANIYORUM'

"Yunus Emre'nin, Mevlana'nın, Hacı Bektaş-ı Veli'nin ve daha nicelerinin evrensel mesajlarının tüm insanlığa ulaştıran dilimizin korunması ve zenginleştirilmesinin yanı sıra gelecek kuşaklara miras olarak aktarılabilmesi için, bütün vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti ve özeni göstereceklerine inanıyorum" diyen Çağlayan, mesajında "Türk Dil Bayramı'nın, çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere, tüm milletimiz için bu doğrultuda hayırlı bir uyanışa vesile olmasını diliyor, tüm Karamanlı hemşehrilerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

..................................

Başkan Tunç mesajında; “Geçmişten geleceğe, medeniyet inşamızın harcı ve medeniyet yarışında var olmamızı sağlayan Türkçenin varlığı ve zenginliğiyle haklı bir gururu yaşıyoruz. Türk dilinin bu noktaya ulaşmasını sağlayan başta Karamanoğlu Mehmet Bey olmak üzere herkese büyük bir minnet duygusu taşımaktayız.
Anadolu'nun ve tarihi yolculuğumuzun tüm durak noktalarının izlerini taşıyan dilimizi, daha da geliştirerek gelecek nesillere devretme noktasında kutsal bir emanet niteliğinde olan Türkçemiz için öğreten ve öğrenen, duyuran ve duyan, sorumluluk sahibi, vicdan dolu her yüreğe büyük sorumluluklar düşmektedir.
743. yılı Türk Dil Bayramı'nı kutluyor; Türkçenin gelişmesi, korunması ve yayılması için çalışan herkese saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık