Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

28 Mart 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

Bakanlığı Kapatacağız, Madenleri Açacağız

Bakanlığı Kapatacağız, Madenleri Açacağız

Saadet Partisi Karaman Milletvekili adayları Orhan Soydan, Ali Çiftçi ve Melekhan Kavas Taşeli’ni ziyaret etti. Halkın yoğun ilgi ve alakası ile karşılanan Milletvekili adayları vatandaş ile sohbet etti ve sorunlarını dinledi. 
Milletvekili adayı Orhan Soydan vatandaşlara hitap etti. 
Maden sahalarının kapatılmasının yanlış olduğunu ve insanları göçe zorladığını belirten Soydan; “Taşeli bölgesinde son zamanlarda göç hızlandı. İnsan doğduğu toprakları terk edip doymayı ümit ettikleri şehirlere göç ediyor ama gittikleri şehirlerde de zor durumda kalıyor. Birçoğu pişman ancak geri de dönemiyor çünkü burada ki kurulu düzenini bozmuş. Bu göçün ana sebebi buralarda iş imkânının olmaması. Bugüne kadar bu insanları burada tutan madenlerdi. Biliyorsunuz ihmaller zinciri sonucu üzücü bir maden kazası yaşandı. Bu kazada bir lokma helal ekmek kazanabilmek birçok kardeşimiz yaşamını yitirdi. Kendilerine tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Bu kazanın kaynağı dediğim gibi ihmaller zinciriydi. Bu olaydan ders çıkarıp maden sahalarını güvenli hale getirmek yerine madenler kapatıldı. Bu tercih sebebi ile kardeşlerimiz işsiz kaldı buraları terk etmeye mecbur kaldı.” dedi.
Madenleri son derece güvenli bir şekilde yeniden açacaklarını ifade eden Soydan; “ Biz bu madenleri yeniden açacağız. Bu madenlerde işçi sağlığı ve güvenliği tam anlamıyla sağlanacak ve sendikalaşma olacak. Buralarda çalışan işçi, bir köle değil insan olduğunun farkına varacak. Bize diyorlar ki; bunları yapmak için para gerekli ama devletin parası yok siz nasıl yapacaksınız?  Değerli kardeşlerim biz bize faydası olmayan böylelikle israf olan masrafları önleyecek ve bunları yapacağız. Mesela AB Bakanlığı, bu bakanlığın bize, vatanımıza bir getirisi yok ama götürüsü çok. Biz AB bakanlığını kapatacağız ve bütçesini bunun gibi faydalı işlere aktaracağız. Kaynak yok diye bir şey tanımıyoruz. Biz Allah’ın izni ile kaynağı buluruz. İşte size örnek hiç faydasını görmediğimiz ve göremeyeceğimiz AB bakanlığını kapatacağız, ona ayrılan bütçe ile bu madenleri en iyi şekilde açıp buradaki kardeşlerimiz için iş imkânı sağlayacağız. Bugünkü durum sizin makûs talihiniz değil. Hep birlikte bu durumu değiştireceğiz. ” dedi.
Saadet Partililer alkışlar eşliğinde bölgeden ayrılırken, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun bahsettiği ‘Dip dalga’ bu olsa gerek yorumları yapıldı.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık