Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

24 Nisan 2024, Çarşamba

Son dakika Karaman haberleri

Başkan Çağlayan, TOKİ Yatırımları Hakkında Merak Edilen Soruları Yanıtladı

Başkan Çağlayan, TOKİ Yatırımları Hakkında Merak Edilen Soruları Yanıtladı

AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, “En çok merak edilen ve bize yöneltilen soruların başında da konutların nereye ve kaç adet yapılacağıdır. Bu kapsamda dönem dönem yaptığımız açıklamaların derlenmesinde fayda görülmüştür.” dedi.

Ayrıca İl Başkanı geçmişten günümüze yapılan projeler ve sözleşmeler hakkında detaylar verdi net rakamları açıkladı.
 
Başkan Çağlayan, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilmesiyle birlikte ihtiyaçların ve çözüm metotlarının belirlenmesi, hızlı karar alıp uygulanması ve sosyal hayata yansıması her geçen gün belirginleşiyor.
Bu kapsamda değişimin İlimize yansıması irdelendiğinde, 2004 – 2016 döneminde TOKİ tarafından yapılan 4.889 konut sayısı referans oluşturmaktadır.
Yeni sistem ile birlikte önceki süreçte 12 yılda yapılan 4.889 konuta ilaveten yeni konutların yapılması gerektiği belirlenmiş, hızlı şekilde karar alınarak yeni iş süreçleri başlatılmış ve kısa sürede 1.931 adet konut sayısına ulaşılmıştır.
Alınan kararlar ve yapılan bu çalışmalarla hemşerilerimizde oluşan memnuniyet, bizleri de memnun etmektedir.
Yapımına başlanılan konutlara yenilerin eklenmesi için yapılan kura çekimleri ve talep toplama organizasyonları, il geneline yaygınlaştırılmıştır. Başyayla, Sudurağı, Ermenek ve Akçaşehir bu noktada önem arz eden örneklerdir.
En çok merak edilen ve bize yöneltilen soruların başında da konutların nereye ve kaç adet yapılacağıdır. Bu kapsamda dönem dönem yaptığımız açıklamaların derlenmesinde fayda görülmüştür.
Başyayla İlçemizde 75 Adet Konut, 1 Adet Büfe ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi yapılacak olup ihale süreci tamamlanmış, 12.09.2019 günü sözleşme yapılarak yapımına başlanılmıştır.
Sudurağı Beldemizde 164 adet konut olarak başlatılan projeye yoğun ilgi olduğu belirlenmiş, konut sayısı arttırılarak 15.01.2020 günü ihalesi yapılmıştır. Proje kapsamında 221 Adet Konut, 2 Adet Ticaret Merkezi, 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi yapılacak olup 2020 yılında inşaat çalışmalarına başlanılacaktır.
Ermenek İlçemizde hemşerilerimizin can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla kentsel dönüşüm kapsamında 156 adet konutun 09.03.2020 günü ihalesi yapılarak yapımına başlanılacaktır.
Akçaşehir Beldemizde 142 adet konut olarak başlatılan projenin talep toplama süreci 15.01.2020 günü tamamlanmıştır. Kura çekimi ve ihale işlemleri yapılarak 2020 yılında yapımına başlanılacaktır.
İlimiz Merkez Kırbağı Mahallesine (4. TOKİ yanı) 364 adet konut yapılacak olup 18.02.2020 günü ihalesi yapılarak yapımına başlanılacaktır. 364 konut talep toplama sürecinde 8.803 adet başvuru yapılması, 7.680 kişinin hak sahibi olması İl merkezindeki konut ihtiyacını belirginleştirmiş ve çalışmalar bu meyanda sürdürülmüştür.
İlimiz Merkez Kırbağı Mahallesine (4. TOKİ yanı) ilaveten 658 adet konut olarak başlatılan yeni projenin talep toplama süreci 15.01.2020 günü tamamlanmıştır. Kura çekimi ve ihale işlemleri yapılarak 2020 yılında yapımına başlanılacaktır.
Benzer şekilde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi akademik ve idari personeline yönelik 315 adet konut yapılacaktır. İmar planı çalışmaları devam eden projeye 2020 yılında başlanılacaktır.
Tüm bu projelerde amaç olarak, hemşerilerimizin konut ihtiyaçlarının karşılanması ve yaşam kalitesinin arttırılması ön planda yer almakta, eş zamanlı olarak yeni çalışmalar ise devam etmektedir.
Başlatılan projelerin yapılacağı yerler görsellerle sunulmuş olup gelinen aşama dikkate alındığında, gösterilen gayretin İlimiz genelindeki kazanımları sadece konut ihtiyacının karşılanması ile sınırlı değildir.
Başlatılan projelerin tamamı dikkate alındığında İlimizde bu yıl yapımına başlanılacak toplam 1931 adet konut projesinin 2020 ve 2021 yılları için 350 Milyon TL tutarında ticari bir hareketlilik sağlayacağını söylemek mümkündür.
 
Bu yatırımlar için başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kuruma, hemşerimiz TBMM Plan ve Bütçe Başkanımız  Sayın Lütfi Elvana, TOKİ başkanlığımıza, Milletvekillerimiz Dr.Recep Şeker ve Av.Selman Oğuzhan Eser’e , Valimiz Sayın Fahri Meral’a, Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüze ve çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık