Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

19 Nisan 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Başkan Çalışkan’ın Mevlid Kandili Mesajı

Başkan Çalışkan’ın Mevlid Kandili Mesajı

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Milletimizin ve İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecede yapılacak duaların, edilecek ibadetlerin Hak katında makbul olmasını temenni ediyorum. Rabbimden, bu mübarek gece vesilesiyle, İslam dünyasının birliğini, beraberliğini, dayanışmasını güçlendirmesini; tüm insanlığın yürek acılarını ve gözyaşlarını dindirmesini niyaz ediyorum" dedi.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Peygamber Efendimizin dünyaya teşrif ettiği Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çalışkan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bu gece, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin 1447’inci sene-i devriyesini idrak ediyoruz. İslam’ı müjdeleyen sevgili Peygamberimiz; insanların en hayırlısıydı, herkesin güvendiği Muhammed-ül Emin’di, Allah’ın insanlar arasından seçtiği doğruluk timsaliydi, güzel ahlakıyla, engin hoşgörüsüyle, adaletiyle, merhametiyle, mütevazılığıyla bütün insanlığa kucak açan örnek bir şahsiyetti. Onun yaşayışı, onun hadis-i şerifleri, onun sünneti sayesinde insanlığın önünde aydınlık bir devir başlamıştır. Bu bakımdan Mevlid Kandili, peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır. 

Bizleri bir Mevlid-i Nebi’ye daha ulaştırdığı için yüce Rabbimize hamd ediyor, bu mübarek gece vesilesiyle İslam dünyasının birliğini, beraberliğini, dayanışmasını güçlendirmesini; tüm insanlığın yürek acılarını ve gözyaşlarını dindirmesini niyaz ediyor, Âlemlerin Efendisi Hz. Muhammed (SAV) efendimize salâtu selam ediyorum.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık