Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

23 Nisan 2024, Salı

Son dakika Karaman haberleri

Başkan Kağnıcı'nın 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü Mesajı

Başkan Kağnıcı'nın 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü Mesajı

Başkan Kağnıcı mesajında;

1 Mayıs barış, demokrasi ve güvenli bir gelecek için mücadele günüdür. 1 Mayıs kutlaması ülkemizde de çok zorlu dönemlerden geçmiştir. Emek dün olduğu gibi bugün de her zaman mücadele etmeye devam etmektedir.

Covid-19 virüsünün en büyük zarar verdiği kesim ne yazık ki başta doktorlar ve sağlık emekçileri olmak üzere bütün işçi sınıfıdır. Dünyanın her yerinde iktidarlar, bir yandan salgını durdurmak için önlemlere girişirken diğer yandan da “üretimin devamlılığı” adı altında işçileri, emekçileri işçi sağlığı ve iş güvenliğinin esamisi okunmayan koşullarda virüsle burun buruna çalıştırmaktan vazgeçmemiştir. 29.04.2021 tarihinde tam kapamaya geçen ülkemizde milyonlarca işçi çalışmaya devam etmek durumunda bırakılmıştır. Bu virüs işçiye-emekçiye bulaşmamakta mıdır? Yoksa işçilerin canı iktidar için önemli değil midir? Tam kapanma sebebiyle iş yerleri kapanan işçilerimize ise hiçbir destek paketi açıklanmadı. Bu mübarek ayda, bayram yaklaşmışken işçilerimiz açlığa mahkum edilmişlerdir. Bayramda çocuklarına istediklerini alamayan işçilerimizin halini, durumunu düşünmeyen bir iktidar ile karşı karşıyayız maalesef. Vatandaşımız desteksiz bırakılmış küçük esnafımız zaten zorda iken bayram önü kendilerine ciro kaybı, SGK,kira,vergi vb…sıkıntıları için hiçbir şey yapılmamıştır.Oysa ki kapanma yapıyormuş gibi olduğumuz bu dönemde özel sektör tarafından işletilen 2 köprünün şirketlerine yaklaşık 35 Milyon dolar garanti ücret ödenecekken esnafa,işçiye,yardıma muhtaç insanlarımıza 3 kuruş reva görülmüştür.Emekliye verilen bayram ikramiyesi 3 senedir sabit tutulurken bu sene 100 Tl lik sembolik bir artış getirilmiştir.2018’de brüt 59.000 TL olan Cumhurbaşkanı maaşı ise 2021 yılında 87 000 TL olmuştur, verilmesi gereken fark budur.

İşçilerin maruz kaldığı hak gasplarına, hayatlarına mal olan koşullara karşı ses yükseltmek, geleceğimize sahip çıkmak demektir. İş cinayetlerinin önüne geçilmesi için bütün gerekli önlemler alınmalı, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu tekrar gözden geçirilmeli ve yetkili kurumlarca eksiksiz denetim altında tutulmalıdır. Sendikal ve Sosyal güvenlik haklarının eksizsiz güvence altına alındığı aklın ve bilimin öncülüğünden insan onuruna yakışır bir iş ve yaşam koşulu istiyoruz. Üreten emek veren sanayimizin iş gücü olan işçimizin değerini ne zaman anlayacağız?Gelin hep birlikte hayatlarımıza kast eden, yaşamlarımızı çalanlara karşı emeğin sesini yükseltelim, haklarımızı alalım, yaşanabilir bir düzen için beraber, yan yana mücadele edelim!

İşsizliğin çözüldüğü, iş cinayetlerinin son bulduğu, yoksulluk ve gelir dağılımındaki eşitsizliğin düzeltildiği, üreten, istihdam yaratan bir Türkiye'nin yeniden temellendirildiği yarınlara olan inancımla tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum. Yaşasın 1 Mayıs yaşasın emek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık