Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

16 Nisan 2024, Salı

Son dakika Karaman haberleri

Başkan Kalaycı’nın 743. Türk Dil Bayramı Mesajı

Başkan Kalaycı’nın 743. Türk Dil Bayramı Mesajı

Bu yıl Türk Dil Bayramı’nı koronavirüs salgını nedeniyle buruk bir şekilde kutladığımızı belirten Belediye Başkanı Savaş Kalaycı: “Bir topluluğu millet yapan en önemli unsur dil birliğidir. Dünyanın en yaygın konuşulan ve en zengin dillerinden biri olan Türkçemiz, bizi millet yapan değerlerin en başında gelmektedir. Bundan 743 yıl önce yayınladığı fermanla Türk Diline sahip çıkan ve bugüne gelmesini sağlayan Karamanoğlu Mehmet Bey’i, verdiği mesajlarla hem kendi zamanını hem de sonraki çağları etkileyen Yunus Emre’yi rahmet ve minnetle anıyorum. 

Karaman Belediyesi olarak şehrimizin bu önemli mirasını gelecek nesillere taşımak, dil birliğini korumak, ulusal düzeyde ses getirmek ve insanlarda bilinç oluşturmak amacıyla bu yıl çok geniş ve organize bir kutlama programı hazırlamıştık. Maalesef dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de sosyal mesafe kuralları gereği önlemler alınmasına sebep olan virüs salgını nedeniyle Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma etkinlikleri iptal oldu. Bu yıl buruk bir şekilde andığımız Türk Dil Bayramı’nı, inşallah gelecek yıl çok daha coşkulu bir şekilde kutlamayı arzu ediyoruz.

Türk Dili, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamanın temeli, kültürümüzün ana unsuru ve ulusal kimliğimizin ayrılmaz bir parçasıdır. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimin ve Türk coğrafyasının Türk Dil Bayramı’nı kutluyor, Türkçemizin geliştirilmesine ve gelecek nesillere aktarılmasına katkıda bulunan herkese şükranlarımı sunuyorum.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık