Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

28 Mart 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

Başkan Kalaycı’nın Türk Dil Bayramı Mesajı

Başkan Kalaycı’nın Türk Dil Bayramı Mesajı

Belediye Başkanı Savaş Kalaycı kutlama mesajında; Türk Dili’nin, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamanın temeli ve kültürümüzün ana unsuru olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Öncelikle yayınladığı fermanla Türk Diline sahip çıkan ve bugüne gelmesini sağlayan Karamanoğlu Mehmet Bey’i rahmet ve minnetle anıyorum. Dünyanın en kadim, en yaygın konuşulan ve en zengin dillerinden biri olan Türkçemiz, bizi millet yapan değerlerin en başında gelmektedir. Dilini kaybeden milletlerin benliğini de kaybedeceği gerçeğinden hareketle dilimizi geliştirerek muhafaza etmeli, sanat, edebiyat, bilim ve eğitim dilleri arasında daha yükseklere taşımak önceliğimiz olmalıdır.
Karamanoğlu Mehmet Bey’in 742 yıl önce Türkçe’nin korunması için çıkardığı fermanı ile güzel Türkçemizi berrak ve yalın biçimde kullanan, verdiği mesajlarla hem kendi zamanını hem de sonraki çağları etkileyen Yunus Emre’nin katkılarıyla dilimiz gelişerek olgunlaşmıştır. Sözcük, kavram ve terim zenginliği ile dünyadaki büyük dillerin başında yer alan bu büyük mirasın hep birlikte koruyucusu olmalı, yeni nesillerin Türkçe’nin doğru kullanımı konusunda bilinçlendirilmesini sağlamalıyız.
Türk Dili, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamanın temeli, kültürümüzün ana unsuru ve ulusal kimliğimizin ayrılmaz bir parçasıdır. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimin ve Türk coğrafyasının Türk Dil Bayramını kutluyor, Türkçemizin geliştirilmesine ve gelecek nesillere, saf, temiz ve zengin bir dil olarak aktarılmasına katkıda bulunan herkese şükran duygularımı sunuyorum.” 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık