Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Başkan Muğlu; Üretim Olmadan Hiçbir Şey Olmaz

Başkan Muğlu; Üretim Olmadan Hiçbir Şey Olmaz

Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep MUĞLU, Ülkemizde son aylarda yaşanan ekonomik sıkıntılar ve bu sıkıntıların Karaman ve Ülkemiz çiftçisi açısından olumsuz etkileri hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Muğlu;  ‘Ülkemizin sıkıntılı günlerini aşmak için önce üreteceksin, üreteni destekleyeceksin. Üretmeden tüketirsek ekonomimiz düzelmez.

Şu anda var olan tarımsal desteklemeler yetersiz. Mazot ve Gübre desteklerinin bir an önce gözden geçirilip yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Enerji maliyetleri konusunda destek verilemiyorsa, üreticilerden belediyelerin aldığı katkı payı ya da TRT payı gibi fonlar kaldırılırsa enerji maliyetlerimiz de azalabilir. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine çiftçimizin borçlardan dolayı üreticinin elindeki üretim materyalleri de gidecek üretim yapamayacak hale gelecektir. Bütün bunlar yaşanırsa tarım tekelleşir. Tarım tekelleşirse fiyatları tekelinde tutan firmalar belirler. Yani Üreticiyi küstürmemek lazım. Zor durumda olan Üreticilerimizi küstürürsen 2019 yılında mısır ekmez, buğday ekmez dolayısıyla fiyat yükselir. Gıda sorunu ortaya çıkar. Ülkeyi ayakta tutan tarım üreticileridir. Dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık