Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’nın Miraç Kandili Mesajı

Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’nın Miraç Kandili Mesajı

Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayımlayan Belediye Başkanı Savaş Kalaycı; kandil gecelerinin birlik, beraberlik ve dayanışma bilincinin yükselmesinde önemli bir fırsat olduğuna işaret ederek: “İnsanlık olarak geçirdiğimiz zor süreçte bu mübarek günü iyi değerlendirmeliyiz” dedi.

Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’nın Miraç Kandili mesajı şöyle:

“Mübarek 3 Aylar içerisinde özel bir yere sahip olan bu gecede, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya vasıl olmasını idrak ediyoruz. Miraç; manen yücelmenin, bedenen en yükseğe erişmenin, böylelikle ilahi lütuf ve ihsanla mükâfatlandırılmanın mucizevi halidir. Miraç Kandili; insan gönlünün aydınlandığı, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı kandil gecelerindendir.

Birbirini takip eden sıkıntı ve sorunlar yaşadığımız bir dönemde, Miraç'ın huzur ve esenliğimizi zirvelere yükseltmesini ümit ediyorum. Bu mübarek geceyi iyi değerlendirmeli, yapılacak ibadet ve dualar; başta ülkemizde ve bütün dünyada refahın artması, dünyada barışın sağlanması, manevi ve kültürel değerlerimizin muhafazası, bütün insanlığın selameti, iyiliğin, kardeşliğin ve merhametin artması için olmalıdır. 

Aziz milletimizin, Türk-İslam dünyasının Miraç Kandili’ni yürekten kutluyorum. Duanın miracına erişmeyi, af ve merhametin miracına layık olabilmeyi, Allaha kulluk görevlerimizi ve millete hizmet sevdamızı layıkıyla yerine getirmeyi içtenlikle temenni ediyor, bu vesileyle virüs salgını nedeniyle vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, hastalarımıza acil şifa diliyorum.”   

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık