Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

20 Nisan 2024, Cumartesi

Son dakika Karaman haberleri

“Biz Bize Yeteriz” Ödüllü Yarışması Başlıyor

“Biz Bize Yeteriz” Ödüllü Yarışması Başlıyor

Koronavirüs (Covid-19) salgınını önleme mücadelesine katkıda bulunmak amacıyla Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz hafta düzenlenen ve öğrencilerin yüzlerce eseriyle katılarak yoğun ilgi gösterdiği "Evde Kal Karaman" isimli ödüllü yarışmanın ikincisi “Biz Bize Yeteriz” konusuyla başlatıldı.
Evimiz konulu ödüllü resim, şiir ve hikâye yarışmasına öğrenci ve velilerin yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayarak sözlerine başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın #BİZBİZEYETERİZTÜRKİYEM parolasıyla ülke genelinde başlatmış olduğu yardım kampanyasından ilham alarak bu haftaki yarışmanın konusunu belirlediklerini ifade etti. 
İl Müdürü Mehmet Çalışkan, “Bizi biz yapan en güzel değerlerden birisidir yardımlaşmak. Anadolu kapılarını açtığımız Malazgirt Savaşı’ndan bağımsızlığımızı tüm dünyaya ilan ettiğimiz Kurtuluş Savaşı’na kadar şanlı tarihimizin tüm dönüm noktalarını birlikte hareket ederek biz bize yeteriz diyerek başardık. Bugün de bir salgına karşı savaş veriyoruz. Tarihimizden gelen bu birliktelik bilincini öğrencilerimize aşılamak ve gelecek nesillerin bu bilinçle yetişmesine katkıda bulunmak için bu haftaki yarışmamızın konusunu “Biz Bize Yeteriz” olarak belirledik. Komşusu açken tok yatan bizden değildir, diyen bir dinin mensupları olarak inanıyorum ki Türkiye’mizin yaşadığı bu zor süreci en kısa sürede birlikte ve birbirimize yardım ederek atlatacağız. Çünkü biz, birlikte güçlüyüz ve biz bize yeteriz” dedi. 
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Evde Kal Karaman isimli yarışmaya katılan tüm öğrencilere ve ilgilerinden dolayı da velilere teşekkür etti. Yarışmada eserleri birinci olan öğrencileri de bu başarıları sebebiyle tebrik eden İl Müdürü Çalışkan, uzaktan eğitim sürecinde Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan bu tür çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi.
Okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinin resim, ortaokul öğrencilerinin şiir ve lise öğrencilerinin mektup dalında katılım gösterebileceği yarışmanın bu haftaki konusu Milli Dayanışma Kampanyasının sloganı olan "Biz Bize Yeteriz". Yarışmaya katılım sağlayacak öğrenciler, 5 Nisan 2020 Pazar gününe kadar eserlerini memkaraman@gmail.com elektronik posta adresine gönderecek. Eser sahibi öğrenci, okul adı ve sınıf bilgilerinin yanı sıra ismi ve soyadıyla birlikte isterse evde çekilmiş fotoğrafını da gönderebilecek. Her bir kategoride birinci olan öğrenci ve eserler bir sonraki hafta Müdürlüğümüz sitesinde ilan edilecek.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık