Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

CHP İl Başkanı Kağnıcı'nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

CHP İl Başkanı Kağnıcı'nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

CHP İl Başkanı Kağnıcı’nın mesajı şöyle:Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, isimsiz vatan sevdalılarının büyük mücadeleler sonucu canlarını vererek kazandığı ve bugün bizlere emanet edilen Cumhuriyetimizin ilanının 97'nci yılını bağımsız bir millet olarak kutlama gururunu yaşıyoruz. Varlığımızın ve bağımsızlığımızın en büyük teminatı olan Cumhuriyetin değeri Büyük Önderimizin, "Cumhuriyet, yeni ve sağlam esaslarıyla, Türk milletini emin ve sağlam bir istikbal yoluna koyduğu kadar, asıl fikirlerde ve ruhlarda sağladığı güvenlik itibariyle, büsbütün yeni bir hayatın müjdecisi olmuştur' sözleriyle daha da anlam kazanmıştır.

Cumhuriyetimiz, hakkı, hukuku ve adaleti temel alan bir ruhla kurulmuştur. Bu ruhun temelinde, hür yaşama kararlılığımızın, zincirlenemeyecek olan irademizin ifadesi olan ulusal Kurtuluş Savaşımız vardır. 29 Ekim 1923’te kurulan Cumhuriyetimizin koruyucusu ise Ulu Önder Atatürk’ün hiçbir ayrıma, ötekileştirmeye tabi tutulmaksızın yetiştirilmesini istediği fikri, vicdanı ve irfanı hür gençlerimizdir. Bu nedenledir ki milli egemenliğin ifadesi olan Cumhuriyetimizin günümüzde yaşadığı temel problemler, tüm gençlerimizin diğer vatandaşlarımızla birlikte, ‘Demokratik laik ve sosyal hukuk devleti’ ilkesine duydukları derin bağlılığıyla aşılacaktır.

Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir, milletin egemenliğinin teminatıdır. Türk milletine en uygun yönetim şekli olan Cumhuriyet, bağımsızlığa olan düşkünlüğümüzü tüm dünyaya göstermiştir. Cumhuriyet anlayışı, tarihin şafağından beri var olan necip milletimizin tarih sahnesinde ki muazzam yolculuğunun önemli bir kader anında ona hayat veren, yepyeni ufuklar açan muhteşem bir kazanımdır. Bugün hepimiz Cumhuriyet’in kazanımları sonucu koltuklarımızda oturup, milletimize hizmet edebilmekteyiz. Özgürlük ve bağımsızlık karakteri olmuş, Cumhuriyetimize aşık vatandaşlarımız kalıcı huzura demokrasi, adalet ve huzur talebiyle ulaşacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 97. yaşını kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve yol arkadaşlarına, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık